HDP’nin seçim bürosunun önüne astığı bayraklar nedeniyle çıkan gerginlik, şehirde infiale neden oldu. Yaklaşık 1500 kişi HDP binasına yürüyüp bayrakları indirmek istedi. Bina dışında toplanan kalabalık slogan atarak binaya girmeye çalışırken, bina içerisinde de gerginlik yaşandı.

Kalabalık grup HDP il binasının önünde parti bayraklarının indirilmesini ve Türk Bayrağı asılmasını istedi. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri HDP il Başkanı Ekrem Bedevi ile görüşme yaptı. Görüşmenin ardından kalabalık içerisinden bir genç elinde Türk Bayrağı ile polislerle birlikte HDP il binasına girdi. İçeride bulunan bir grup HDP'li bayrağın asılmasına izin vermedi. HDP'liler arasında bulunan bir kişi elindeki falçatayla gelen bayrak getiren gence, polislere ve basın mensuplarına saldırmak istedi. Araya diğer HDP'liler girip eli falçatalı olan kişiyi uzaklaştırdı.

Elinde bayrak olan genç ve polisler bayrağı asamadan binadan dışarı çıktı. Bunu gören kalabalık polisleri oluşturduğu barikatı aşıp HDP il binası önünde asılı olan parti bayraklarını söküp indirip yaktı ve yerine Türk Bayrağı astı. Kalabalık çeşitli sloganlar attıktan sonra dağıldı.

Gün içerisinde yaptıkları basın açıklamasına basını davet eden HDP’lilerin, kamu görevi yapan basın mensuplarının binaya alınmak istenmemesi, görüntü çekmelerini engellenmesi ve saldırıda bulunmaları manidar bulundu. 

Editör: TE Bilişim