Bilecik’te bir grup genç dün akşam saatlerinde Halkların Demokratik Partisi il binasına yürümek istedi. HDP Bilecik İl Örgütü seçim çalışmaları dolayısıyla astığı bayrakları indirmek isteyen bir grup genç, il binasının önünde toplanarak sloganlarla bayrakları indirmek istedi.

Grubun parti binasına ulaşmasını engellemeye çalışan polis ile grup arasında bir süre arbede yaşandı. Olay yerine gelen Bilecik İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, grubu sakinleştirmeye çalıştı. Grup arasından birkaç kişi polis barikatını aşmayı başararak HDP bayraklarını kesmeyi başardı. Bayrakların kesildiğini gören grup İstiklal Marşı okuyarak sloganlarla HDP il binasından uzaklaştı.

“AKP'nin oyununa gelmeyeceğiz”

HDP il binasında toplanan HDP’liler ise polislere tepki göstererek bayrakların indirilmesini protesto ettiler. HDP Bilecik Milletvekili adayı Ömer Ege, HDP’lileri sakinleştirmeye çalışarak provokasyona gelmeyeceklerini ifade etti. HDP’li gençler, Ak Parti’nin milliyetçi duyguları ön plana çıkarma politikası sonucunda bu tarz olayların yaşandığını iddia ederek 'Bilecik halkıyla hiçbir şekilde bir sorunumuz yok. AKP milliyetçi duyguları ön plana çıkarmaya çalışıyor. Bizleri birbirimize düşürüyor. Bu ülke hepimizin ülkesi, bu bayrak hepimizin bayrağı. Biz AKP'nin oyununa gelmeyeceğiz.” dediler. 

Polis ile grup arasında yaşanan arbede esnasında bir polis memuru yaralandı.

 

 

Editör: TE Bilişim