Cafer Elmas

Bozüyük'te CHP'nin birinci çıktığı seçimlerde itiraz sonucu 4 oy farkla AK Parti birinci sayıldı.

7 Haziran’da yapılan genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi, adayı Yaşar Tüzün ile büyük bir sürprize imza atarak tarihinde ilk kez Bozüyük’te genel seçimler sonucunda aldığı 14.952 oy ile 1. çıktı.  CHP’yi 14.930 oy ile AK Parti, 12.085 oy ile de MHP takip etti.

Açılan sonuçlar ve tamamlanan oy sayımı sonucu Merkez İlçe Seçim Müdürlüğü’ne ve YSK’ya geçen oy sayımı sonrası CHP 22 oy ile AKP'nin önünde Bozüyük’te 1. sırada çıkarak tarihe not düşmüştü. Ne varki Bozüyük'te 1.sırayı CHP’ye kaptıran AK Parti, Çarşı Mahallesi’nde Cumhuriyet İlköğretim Okulu’ndaki 110 nolu sandıkta 90 mühürsüz oy olduğu gerekçesi ile itiraz etti.

298 seçmenin oy kullandığı sandıkta 7 Haziran seçiminde 208 oy geçerli sayılmış ve bu sandıktan CHP’ye 70, AK Parti'ye 70, MHP'ye 61, HDP'ye 5, Saadet Partisi’ne ise 2 oy çıkmıştı. 

Sandık Başkanının tuttuğu tutanağa ve seçim başlarken mühürlenmeyen 90 oyun unutulduğu sandıkta tutulan rapor ise düşündürücü bulundu.

Bu raporu fırsat bilen ve hazımsızlık yaşayan AK Parti ilçe yetkilileri Bozüyük seçim kuruluna itiraz ederken hakim de itirazı kabul etti ve mühürsüz 90 oy da yeniden sayılarak oylara eklendi, bu bağlamda yeniden sayılan 90 oyun 45 oyu AK Parti, 19 oyu ise CHP alınca aradaki 22 oy farkı değişerek 4 oy ile bu sefer AK Parti Bozüyük'te 1. Parti olmuş oldu. Bu karar karşısında 39.162 oy alan CHP'nin adayı Yaşar Tüzün'ün ve Bozüyük ilçe yönetiminin İl Seçim Kuruluna itiraz edip edeceği öğrenildi.

Sandıkta Bozüyük'te 1. sırayı CHP’ye kaptıran AK Parti'nin sandık başkanının hatasını fırsat bilerek itiraz ederek bu davranışı kamuoyu tarafından yadırganırken hazımsızlık olarak nitelendirildi.

Hata yapan Sandık Başkanı’nın ceza alıp almayacağı merak ediliyor.

Editör: TE Bilişim