Bilecik 10 gündür sosyal medyada yayınlanan bu görüntüler ile çalkalanıyor.Bilecik Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezine ziyaret eden  köpeklerin  görüntüsünü çeken Yasemin Ş. adındaki hayvansever  bayan ile barınak görevlileri arasında bir anda tartışma çıkıyor.

Tartışma kavgaya dönüşürken tartışılacak bu görüntüler ortaya çıkıyor. Her iki tarafda birbirine sözlü ve vücut hareketleri yaptıkları, birbirlerini darp ettikleri iddiası ile şikayetçi oldular. Yaşanan bu olay sonrası Bilecik Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı SühendanSenger'inbu görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşması ile Bilecik 10 gündür bu konuyu konuşurken değişik yorumları da beraberinde getirdi.

İtalya'da yaşayan Greenpeace temsilcisi Cevat K. adındaki bir şahıs ile Bilecik Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'ne gelen Yasemin Ş. adındaki hayvansever barınağı geziyor ve cep telefonu ile görüntüler çekiyor.

İddiaya göre görüntü çekmesinden rahatsız olan barınak çalışanları ile Yasemin Ş. arasında sözlü tartışma yaşanıyor.Bayan işi  biraz abartıyor ve tartışmanın dozu artıyor ve yine iddialara göre bayan ve barınak çalışanları birbirlerine hakaretler ve küfürler ediyorlar. İş çığırından çıkıyor ve Yasemin Ş., barınak çalışanı Hasan G.'nin kendisine küfür ettiği iddiası ileyerden aldığı taşları barınak çalışanına atıyor. Araya diğer barınak çalışanları giriyor ve ayırıyorlar.

Yasemin Ş.bu sefer Hasan G. adındaki barınak çalışanın suratına tükürüyor. Buna çıldıran Hasan G. bayana tepki gösteriyor  ve diğer barınak çalışanları yine araya giriyor.  Yasemin Ş. yerden yeniden taş alıyor ve Hasan G. taş atmaya kalktığı esnada araya diğer çalışanlar ve veteriner Şenol Ö. giriyor.Yasemin Ş. ve Hasan G.’yi ayırma esnasında hayvansever Yasemin Ş. ile veteriner Şenol Ö. bir anda yere düşüyorlar.

Yerde acılar içinde kıvranan Yasemin Ş.’yi veteriner Şenol Ö. yerden kaldırmaya çalışıyor.O hali ile Yasemin Ş.,veteriner Şenol Ö.'ü tekmelemeye çalışıyor.Barınağa beraber geldikleri Cevat K.isimli şahıs da Yasemin Ş.’yi yerden kaldırıyor ve arabaya bindiriyor. Arabaya giderken Yasemin Ş.’nin ciddi şekilde sektiği görülüyor. Bir ara beraber geldikleri Cevat K. isimli şahsın da hayvansever Yasemin Ş.’ye sitem ettiği görüntülere yansıyor.

Hayvanseverler geldikleri araba ile olay yerinden ayrılırken barınak çalışanları durumu polise bildiriyor. Tartışmaların yaşandığı olay önce polise ardından yargıya intikal ediyor. Şimdi taraflar birbirlerinden hakaret ve küfürünyanı sıra darp edildikleri gerekçesi ile şikayetçiler.

Yargı gerekeni yapacak ama son 10 gündür  Bilecik Sokak Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Sühendan Senger’in, Facebook hesabından paylaştığı bu görüntüler değişik yorumlara ve tartışmalara neden oldu.

Sosyal medyada 2 ayrı parça görüntü olarak yayınlanan olay görüntülerde kesinti olduğu bayanın kendisine yer düştüğünde darp edildiği iddialarını savunması ve bayanın barınakta darp edildiği yönünde ortaya  attığı iddialar sonucu Yarın Gazetesi olarak araştırdık ve görüntülerin orjinaline ulaştık.  Orjinal görüntülerde ne varsa hem haberimizde tarafsızca yer verdik. Olay esnasındaki orjinal görüntüleri Yarin11.com internet sitemizde aynen yayınlıyoruz.Ve yorumu kamuoyununa bırakıyoruz 

NOT : Elimizde  o günkü olayda yaşananlara ilişkin 2 saatlik orjinal görüntü mevcuttur içinde şüphe olanlara ve isteyenlere temin edebiliriz. 

Editör: TE Bilişim