"Hayvanların Nakilleri Sırasında Refahı ve Korunması Yönetmeliği” kapsamında Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, 29.12.2021 tarihinde saat 14:00'te İl Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda; nakliyecilerle nakil sırasında refakat eden bakıcı ve araç sürücülerine yönelik bir eğitim verildi.

Eğitimde; “24.12.2011 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan, Hayvanların Nakilleri Sırasında Refahı ve Korunması Yönetmeliği gereği; yurt içinde hayvanların nakilleri sırasında hayvan refahına uygun olarak korunması için uyulması gereken usul ve esaslar ile gerçek ve tüzel kişi ve kuruluşlara ait nakil araçlarının taşıyacağı teknik ve sağlığa uygun asgari şartları, nakil sırasında hayvanlara refakat eden bakıcılar ile nakil araçlarının sürücülerine yeterlilik belgesi, nakil yapan nakliyecilere yetki belgesi ve hayvan naklinde kullanılan araçlara onay belgesi verilmesi gerekmektedir”denildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İl Müdürü Necmettin Yoldaş: "Canlı hayvan nakli yapan nakil aracı sürücü ve bakıcılarına, 'Sürücü/ Bakıcı Yeterlilik Belgesi', hayvan nakliyesi ile uğraşan nakliyecilere 'Nakliyeci Yetki Belgesi', verilmektedir. Bu yönetmeliğin yayınlandığı tarihten itibaren, gerçek ya da tüzel kişiler 8 saatten kısa yolculuklar ya da 8 saatten uzun yolculuklar için İl Müdürlükleri tarafından verilmiş bir yetki olmadan nakliyeci olarak çalışamamaktadır. Şimdiden eğitimimizin hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.

Söz konusu Hayvanların Nakilleri Sırasında Refahı ve Korunması Yönetmeliği kapsamında yapılan eğitim ve sınavına 25 kişi katıldı. Nakliyecilere araçlarında hayvan refahı ile ilgili gerekli şartları sağlamak koşulu ile 'Nakliyeci Yetki Belgesi'', araç sürücülerine ve nakilde hayvan bakıcılığı yapacaklara ''Sürücü/ Bakıcı Yeterlilik Belgesi' eğitime katılmak ve sınavda başarılı olmak koşulu ile düzenleniyor.

Editör: TE Bilişim