Bilecik Belediyesi tarafından ağustos ayı başında şehrin çeşitli yerlerine yerleştirilen “sokak hayvanları besleme noktaları” doğru kullanılmıyor. Artık yemeklerini beslenme noktalarına koyan iyi niyetli vatandaşlar, istemeden de olsa çevre kirliliğine ve kötü kokuya sebep oluyorlar. Ayrıca sıcağın etkisiyle çabucak bozulan yiyecekleri hayvanlar da yiyemiyor. HAYTAP başkanı Sühendan Ertürk, beslenme noktalarına yalnızca su ve kuru mama koyulması gerektiğini söylüyor.

Bilecik Belediyesi, ağustos ayı başında şehrin çeşitli yerlerine “sokak hayvanları besleme noktaları” yerleştirdi. Bizler gibi yaşama hakları olan sokak hayvanlarının hayatlarını idame ettirmeleri için bir yardım eli olan bu proje toplumun büyük kesiminin takdiriyle karşılandı. Ancak aradan geçen zaman içerisinde hayvan beslenme noktalarının doğru şekilde kullanılmamasından kaynaklı bazı sorunlar oluşmaya başladı. Sadece kuru mama koyulması gereken beslenme kaplarına evindeki artık yemekleri koyan vatandaşlar, sıcağın etkisiyle bozulan yemeklerin çevreyi kirletmesine ve kötü koku oluşmasına sebep oluyorlar.

Evlerin önüne bir kap su

Bilecik HAYTAP Başkanı Sühendan Ertürk, beslenme noktalarında bulunan kaplara sadece kuru mama koyulması gerektiğini hatırlatıyor ve çevre kirliliği konusunda herkesi duyarlı olmaya çağırıyor. Ertürk, “Özellikle yılın en sıcak günlerinin yaşandığı bu dönemde sokak hayvanlarının suya çok ihtiyacı oluyor. Vatandaşlarımızı evlerinin önüne birer kap su koymaya çağırıyoruz. Eğer evlerinin yakınlarında beslenme noktaları varsa buralara da su koyabilirler. Yalnız yiyecek yerine sadece kuru mama koyulması gerekiyor. Yoksa sıcak havada bu yiyecekler bozuluyor ve çevre kirliliğine neden oluyor.” dedi.   

Editör: TE Bilişim