Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11/C sınıfı öğrencileri tarafından hazırlanan programda Neyzen İsa Özdil’den ney dinletisi, Mevlana’nın şiir ve sözleri,ilahiler,ezgiler ve sema gösterisi yer aldı.Programda Mevlana’nın adalet , ilim, edep, aşk, dostluk, ölüm,hoşgörü ve ümitle ilgili görüşleri temsili olarak verildi.Mevlana’nın Şems’le dostluğu, “sema”nın aşk olduğu, kişinin kendini arındırmadan Allah aşkına eremeyeceği, bahsedilen değerlere sahip olmadan manevi olarak yükselemeyeceği vurgulandı.

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Sema Şimşek “Bugün her zamankinden daha çok Mevlana’nın fikirlerine ihtiyacımız var. Dünyanın her yerinde ezilen Müslümanların bir olması ve adalet ve hoşgörü ikliminde yaşaması en büyük arzumuzdur. Asırlar geçse de Mevlana Hazretleri genç beyinleri ışıtmaya devam edecektir.”dedi. Türk dili ve edebiyatı öğretmeni Elif Turan “Her tarafta Moğollar’ın istilasının olduğu 13. Yüzyılda dünyaya gelen Mevlana,insanların her zaman eserlerine bakıp yol bulabileceği bir fikir adamıdır.Onu anmak okulumuzda bir huzur ortamı oluşturdu.”dedi.

Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürü Meryem Avcu “Ölüm bana düğündür “diyen Mevlana’yı büyük bir sevgi ve coşkuyla andık.O’na selam olsun.Programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize tekrar teşekkür ediyorum”dedi.

“Mevlana Aşktır” isimli program büyük bir ilgiyle izlendi.

Editör: TE Bilişim