İlimizde 1905-1908 yılları arasında II. Abdülhamit tarafından yaptırılan ve II. İnönü Savaşlarında Yunanlılar tarafından yıkılan tarihi Hamidiye Camii tekrardan inşa edilerek hizmete açıldı.

Zamanında Cumhuriyet Mahallesi Valilik binasının yanında bulunan Osmanlı döneminin Selçuklu mimarisi tarzdaki güzel örneklerinden olan Hamidiye Camii Osmanlı kültür ve medeniyetine sahip çıkmak ve yaşatmak adına Abdülhamit han anısına Recep Fidan tarafından Bahçelievler Mahallesi’nde tekrardan ilimize kazandırıldı.

“İnşallah bundan sonraki çalışmalarımda Allah için çalışacağım”

Caminin yapılmasındaki en büyük katkıyı sağlayan hayırsever iş adamı Recep Fidan caminin açılış töreninde gerçekleştirdiği konuşmasında;

“Allah’ıma hamdolsun, Allahım’a verdiğim sözleri bir bir yerine getirmeye çalıştım. Bilecik halkına ve bana ticarette destek olan bütün kardeşlerime canı gönülden teşekkür ediyorum. Ban helal kazançlar kazandırdıkları için bu camiyi yaptırdım.2012 yılında İlim Yayma Cemiyeti’ne iki dükkân 4 katlı bir bina teslim ettim. İnşallah bundan sonraki çalışmalarımda Allah için çalışacağım.”dedi.

“Caminin çevre düzenlemesinde beraber olacağız”

Belediye Başkanı Nihat Can ise caminin yapılmasına önderlik eden Recep Fidan’a teşekkür ettiği konuşmasında şunları söyledi:

“Bu caminin yapılmasında emeği geçen, maddi ve manevi her noktasında Recep abiyede ben öncelikle huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Caminin çevre düzenlemesinde, güzelleştirilmesinde inşallah beraber olacağız. Ben böyle bir güzel eseri kazandırdı için tekrardan Recep abiye teşekkür ediyorum saygılar sunuyorum.”

Editör: TE Bilişim