Engelsizim Yaşam ve Yardımlaşma Derneği’ni imkansızlıklar ve kira ödeyememesinin ardından evinin bodrum katına taşımak zorunda kalan ve ilgili mercilerden gereken desteği göremeyen Dernek Başkanı Halit Altıntaş’ın sitemini duyan hayırsever işadamı Ramazan Kurtulmuş, derneğe yeni yaptığı binada büro tahsis etti.

Bilecik’te 2014 yılından bu yana engelli vatandaşların sosyal yaşama kazandırılması amacıyla faaliyet gösteren Bilecik Engelsizim Yaşam ve Yardımlaşma Derneği’ni maddi imkansızlıklardan dolayı ve dernek bürosunun kirasını ödeyememesi sonucu Dernek Başkanı Altıntaş, evinin bodrum katına taşımıştı.

Geçtiğimiz aylarda gazetemizde de geniş yer bulan “Bu ayıp kimin?” başlıklı haberimizde Engelsizim Yaşam ve Yardımlaşma Derneği’nin içler acısı durumu ortaya konulmuş ve Dernek Başkanı Halit Altıntaş, yetkililere çağrıda bulunarak kendilerine uygun bir yer tahsis edilmesi talebinde bulunmuştu. Ulusal basında da geniş yankı bulan bu haberimizin ardından aradan geçen süre zarfında gerekli kurumlardan herhangi bir dönüş olmaması neticesinde Bilecik’in sevilen sayılan başarılı işadamlarından Ramazan Kurtulmuş, yeni yaptığı binada Engelsizim Yaşam ve Yardımlaşma Derneği’ne kira almamak şartıyla yer tahsis etti.

Dernek, İstiklal Mahallesi Ali Rıza Özkay Caddesi No:32/34 Kurtulmuşlar Pasajı adresindeki yeni yerinde engelli vatandaşlar için faaliyet göstermeye başladı. Binanın pasajında bulunan büroya yürüme engelli vatandaşların ulaşabilmesi için asansör de mevcut.

Valilik ve Belediye’ye durumu anlatmasına rağmen gerekli yardımı alamadığını ve üzüldüğünü belirten Dernek Başkanı Halit Altıntaş, hayırsever işadamı Ramazan Kurtulmuş’a duyarlılığından dolayı teşekkür ederek engelli vatandaşlara daha verimli bir ortamda hizmet verileceğini belirtti. Binanın iki girişi olduğunu ve yürümekte zorlanan engelliler için de ayrıca asansörünün bulunduğunu belirten Başkan Altıntaş, artık engelli vatandaşların daha önce dernek bürolarını taşımak zorunda olduğu kendi evinin merdiven çıkılarak bodrum katındaki derneğe ulaşmak zorunda kalmayacaklarını hayırsever vatandaşlara çağrıda bulunarak maddi manevi yardım bekledikleri çağrısını yineledi.

Eski yeri

Editör: TE Bilişim