Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün düzenlediği Yaz Spor Okulları'na kayıtlar başladı. Her yıl 5-18 yaş gurubu çocuklara yönelik ücretsiz düzenlenen Yaz Spor Okulları’nın 29 Haziran’da açılışı gerçekleşecek. Gençli Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önünde gerçekleşecek olan açılışta sporcular, antrenörler ve veliler bir araya gelecek.

Atletizm Antrenörü Rıfat Işık, sporun sadece stadyumlarda gerçekleşmediğini göstermeyi amaçladıklarını ifade ederken engeli vatandaşlar için de kursların olduğunu söyledi. Işık, “Şuanda belirli branşlarda faaliyetlerimiz var. 29 Haziran’da açılışımız gerçekleşecek. Spor sadece stadyumda olmadığını göstermek biraz daha halkın içerisine girmek için stant açtık. İl Müdürlüğümüz bu konularda yoğun çaba gösteriyor. Halkın yoğun olduğu bölgelerde faaliyetlerimizi sürdürmeye çalışıyoruz. Engelli sporcularımız için de aynı faaliyetlerin sürdürüyoruz” dedi.

Badminton Antrenörü Yakup Engin, yetenekli sporcu yetiştirmeyi amaçladıklarını belirterek, "Ücretsiz olan Yaz Spor Okulları 19 branşla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyetlerine yaz döneminde ara vermeden devam edecek. Nüfus cüzdan fotokopisi ve müdürlüğümüzde temin edilecek kayıt formu ile başvuru alınacaktır. İl Spor Müdürlüğünde öğrencilere ve velilere kayıt ve spor faaliyetleri hakkında detaylı bilgi verilmektedir" diye konuştu.

Bu yıl aralarında futbol, basketbol, voleybol, tenis, judo, masa tenisi, yüzme, güreş, karate ve boks dallarının da olduğu 19 farklı branşta kurs verilecek.

Editör: TE Bilişim