Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu mazbatasını alarak görevine başladı.

            Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu Bilecik CHP Milletvekili Yaşar Tüzün, CHP ve İYİ Parti İl ve İlçe Başkanlarının katılımı ile YSK onaylı mazbatasını    İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Erol Ormantepe’den aldı. Burada konuşan Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu: “Halkımız kararını verdi bizi göreve getirdi.

Biz tüm Bozüyük’ü kucaklayan bize oy veren, vermeyen herkesi kavrayan bir dönem olsun istiyoruz. Gönlümüz bununla dolu. Böyle başlıyoruz göreve. Allah yar ve yardımcımız olsun.’ dedi. CHP Milletvekili Yaşar Tüzün ise: “Bu süreçte bize yol arkadaşlığı yapan teşkilatımın yetkililerine şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca bu kampanya sürecinde halkımızla yaptığımız istişarelerde gördüğümüz sinerjinin sandığa yansımasından, bize oy veren vermeyen  bütün Bozüyük’te yaşayanların Belediye Başkanı olacağına inandığımız Mehmet Talat Bakkalcıoğlu’nu tebrik ediyorum. Hayırlı olsun. Allah yar ve yardımcısı olsun” dedi.

            Mazbata tesliminin ardından Milletvekili Tüzün, Başkan Bakkalcıoğlu ve beraberindekiler Cumhuriyet Meydanı’na geldi. Burada alanı dolduran coşkulu kalabalık  Başkan Bakkalcıoğlu’nu sevgi gösterileri ve yoğun alkışlarla karşıladı. Başkan Bakkalcıoğlu burada Atatürk Anıtı’na çelenk sundu, şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okundu. Daha sonra dua edildi. Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu burada yaptığı konuşmada “Şu andan itibaren belediye başkanlığı görevine başlıyorum. Bu anıtın benim için önemi çok büyük. Benim dönemimde yapıldı. Bu anıtta bulunan büyük Atatürk ve İsmet Paşa’nın yanındaki sol taraftaki halkımızın devrimci inkılapçı ve milliyetçiliğini temsil ediyor. Sağdaki bayanımız Cumhuriyetçiliğimizi temsil ediyor. Öndeki askerimiz Devletçiliği temsil ediyor ve Laikliğimizi koruyor.

Bunlar Atatürk’ümüzün bize emaneti 6 ilkesi. Bu bir siyasi parti simgesi değildi bu anıtı yaparken. Bu anıtı yapan dünya çapında değerli bir Prof. Tankut Öktem, bunları yaparken bu simgeleri koymuştu. Biz bunları yazdık, yaptık. Bunu simgelemek için bu meydana gelirken, bu anıta yaklaşan herkesin, bu altı ilkeyi altı yoldan yaklaşacağı yerleri fark edeceğiniz taş döşemesini çeşitli kurduk. Geçtiğimiz yıllarda bunlardan iki tanesini yok etmeye başladılar. Bu altı ilkeye zarar verirken müdahale ettik. Neyse ki 4 tanesi hala duruyor. Ve o iki taneyi de buraya yapacağız. Bunlar bize Atatürk’ümüzün emanetleri bunu da belirtmek isterim” dedi. “Bu yolculukta Allah yardımcımız olsun. Sizler çok büyük çaba harcadı, halkımız çok büyük bir destek verdi. Allah benim yardımcım olsun, Allah arkadaşlarımın yardımcısı olsun. Katıldığınız için çok teşekkür ediyorum. Çok sağolun” diyen Başkan Bakkalcıoğlu törene katılan Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’i de yanına davet etti.“Bilecik Belediye Başkanımda sağolsun aramıza katıldı” diyen Başkan Bakkalcıoğlu “Ben televizyonda haritaya bakınca daha önce sarı bir Anadolu vardı eskiden kıyıları kırmızı. Şimdi Anadolu’nun kalbine Ankara’dan, Eskişehir ve Bilecik’e, Bolu’ya, Kırşehir’e uzanan kırmızı bir kalp kondu. İnşallah bizde onun hakkını vereceğiz” diyerek Bilecik Belediye Başkanı Şahin ile birlikte elele vatandaşları selamladı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından Milletvekili Tüzün, Bilecik Belediye Başkanı Şahin, Bozüyük Belediye Başkanı Bakkalcıoğlu ve beraberindekiler yürüyerek Belediye hizmet binasına geçtiler.

Belediye hizmet binasının önünde Başkan Bakkalcıoğlu’nu Zabıta Müdürlüğü personeli karşıladı. Personel ile selamlaşan Başkan Bakkalcıoğlu belediyenin kapısından ‘haydi Bismillah’ diyerek içeriye girdi. İçeride yoğun bir kalabalık tarafından alkışlarla karşılanan Başkan Bakkalcıoğlu Makama çıktı. Makamda görev teslimini gerçekleştiren Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Kuru herkesi selamlayarak başladığı konuşmasında “Bizler Bozüyük Belediyesi olarak seçimin hayırlı ve uğurlu olmasını her zaman temenni ettik. Başkanımıza da seçimi kazandığı için görevinin hayırlı olmasını diliyoruz. İnşallah Rabbim hayırlı hizmetler nasip eyler diyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi. Başkan Bakkalcıoğlu’da “Nazmi öteden beri belediyede görev yapan Başkan Yardımcımız. Ben dilerdim ki eski belediye başkanımız bu teslimi yapsın ama sağolsun Nazmi bu görevi gerçekleştirdi. Artık şu andan itibaren çalışmaya başlayacağız. Hayırlı olsun” diyerek alkışlar eşliğinde makam koltuğuna oturdu.

Misafirleri ile görüşen tebrikleri kabul eden Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu gün boyu kendisini kutlamaya gelen vatandaşları ve partilileri ağırladı.

Editör: TE Bilişim