Bilecik Belediyesi’nin ve Türk Kızılay’ının ortaklığında ‘Sevgin İliklerime İşlesin’ sloganı ile 3,5 yaşındaki kız çocuğu Öykü Arin ve daha birçok Lösemi hastası için kök hücre bağışı kampanyası düzenlenecek.

Geçtiğimiz Kasım ayında Lösemi hastalığının bir türü olan ve milyonda bir kişide görülen Juvenil Myelomonositik Lösemi teşhisiyle tedavisine başlanan 3,5 yaşındaki Öykü Arin için her geçen gün süre daralıyor. Mart ayının başında ilik nakli yapılması gereken Öykü için kök hücre bağışları devam ederken, günlerdir yurt genelinde düzenlenen kök hücre bağışının bir ayağı da Bilecik Belediyesi ve Türk Kızılay’ının ortaklaşa düzenleyeceği kampanya ile ilimizde gerçekleştirilecek. Minik Öykü Arin ve daha kendisi gibi birçok Lösemi hastası çocuğa hayat verecek olan kan bağışı kampanyasına katılımın yüksek olması beklenirken, Belediyeden ve Kızılay’dan vatandaşlara ‘Kök hücre hayat kurtarır’ başlığı adı altında kan bağışı çağrısı yapıldı.

Geniş çerçeveli kan bağışı kampanyası 28 Ocak Pazartesi günü Bilecik Belediyesi Kültür Sitesi’nde saat 11.00’de başlayacak olup akşam saat 19.00’a kadar devam edecek.

Editör: TE Bilişim