Yeni Bilecik Devlet Hastanesi’nin temel atma töreni Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken’in katılımıyla gerçekleşti.

Şeyh Edebali Üniversitesi ile BİEN Seramik Fabrikası arasına kurulacak olan 250 yatak kapasiteli, 87 poliklinik sayısına ve 39 yoğun bakım ünitesine sahip yeni Devlet Hastanesi’nin açılışı kurban kesme ve dualar ile gerçekleşti. Temel atma töreninde konuşma gerçekleştiren Bakan Yardımcısı Öğütken, Ertuğrul Gazi’nin mekânına yakışan yeni Hastane’nin eskisine göre kapasitesinin yüzde yüz artırıldığını söyledi. Öte yandan Yeni Devlet Hastanesi’nin mezarlık manzaralı olması ise katılımcılar arasında espri konusu oldu.

Bakan Yardımcısı Öğütken yaptığı konuşmada,  “Öncelikle Sağlık Bakanımız Sayın Prof. Dr. Recep Akdağ, beyin selamlarını sizlere iletiyorum.

Bu mübarek Cuma gününde temelini atarak sağlık dağıtacağımız Ertuğrul Gazi’nin mekânına yakışan son teknoloji yararlanarak hazırlayacağımız hastanemiz, hizmet veren eski hastanemizden kapasitesi yüzde 100 arttırılarak 120 yataktan 250 yatağa, kapalı alanı yüzde 400 arttırılarak 14.987 m2’den 59.501 m2’ye çıkarılacaktır.

2002 yılından bu yana Sağlık Bakanlığı olarak sağlık hizmetlerinde memnuniyeti yüzde 100 artırdık. Arttırmaya devam edeceğiz. Bugün ülkemizde sağlık hizmetinin ulaşmadığı tek bir köy, tek bir mecra kalmadı.

         Verdiğimiz hizmetin kalitesini artırmak, hasta memnuniyetini daha da yukarılara taşımak için istediği hekimi seçen, haklarını bilen, sağlık hizmetlerinden 24 saat kesintisiz yararlanan bir toplum oluşturmaya çalıştık. İste bu nedenle her geçen gün daha fazla sağlık kuruluşuna ihtiyacımız olmaktadır. Biz bu ihtiyacı karşılayabilmek adına sizlere yeni sağlık kuruluşları, Şehir hastaneleri inşa ediyoruz inşa etmeye devam edeceğiz”dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz da temeli atılan yeni devlet hastanesi hizmet binası hakkında verdiği teknik bilgilerde şunları aktardı:

“Bugünde temelini atarak ilimize kazandıracağımız Bilecik Devlet Hastanesi Yeni Hizmet Binası, Sağlık Bakanlığımız Sağlık Yatırım Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 250 Yatak kapasiteli olarak yatırıma alınmıştır. Bakanlığımızca ilimizde yapılması planlaman 250 Yataklı Yeni Devlet Hastanesi arsa kamulaştırma işlemleri için 1.075.000,00 TL ödenek kullanılmıştır. Kamulaştırılan alan 69.822 m2 dir. Bakanlığımız tarafından 2016 yılı Kasım ayı içerisinde ihalesi yapılmış olup sözleşme tarihi 01/03/2017’dir. Sözleşme bedeli 84.400.000,00 TL olarak kabul edilmiş olup sözleşme uhdesi Aras İnşaat Taahhüt Yapı Malzemeleri Ticaret ve Sanayi Limited Şirketine kalmıştır. Yer teslimi 10/03/2017 tarihinde Bakanlığımız tarafından yüklenici firmaya yapılmıştır. Hastanenin kapalı alanı 57.501,27 m2 oturum alanı 8434 m2 dir. Polikliniklerin olduğu bölüm 4 kat yatan hasta bölümü 6 kattan oluşmaktadır. 180 açık 345 kapalı olmak üzere toplamda 525 araç kapasiteli otopark alanına sahiptir. Sözleşme tarihinden itibaren işin bitimine 750 iş günü verilmiştir.”

VEKİL ELDEMİR:”BİR SİYASETÇİNİN EN İYİ GÜNÜ PROJESİNİN HAYATA GEÇMESİDİR”

AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, yaptığı konuşmada ise, “bir siyasetçinin en iyi günü herhalde takip ettiği projenin ete kemiğe büründüğü gündür” dediği konuşmasında şunları söyledi:

Bir siyasetçi için en iyi gün herhalde takip ettiği bir projenin ete kemiğe bürünmeye başladığı, temelinin atıldığı gündür. Ama daha güzeli de hizmete sunulduğu gündür. 2015 yılında ülkemizde gerek sağlık alanında gerekse ulaştırma alanında yapılmış birçok güzel hizmetin milletimizin istifadesine sunulduğunu bütün vatandaşlarımız ile birlikte gördük.  O günlerde hemşehrilerimiz bizden 2 tane talebi vardı.

Birisi diyordu ki 2007 yılında Yenişehir Yolu’nu yapmaya başladınız ama bir türlü tamamlamadınız. İkinci olarak da diyorlardı ki, Türkiye’nin her yerinde sağlıkta devrim yaptınız, Bilecik’te de sağlıkta hizmet noktasında çok güzel işler yaptınız. Bütün hastaneleri birleştirdiniz. Sosyal güvenlik noktasında hiçbir sıkıntımız kalmadı. Ama şu hastanemizi de güzel bir binaya kavuştursanız diyorlardı. İşte bugün şu anda üzerinde program yaptığımız, Bursa yolumuzun Bilecik kavşağı. İşte şu anda temelini atmaya çalıştığımız da 2015 yılında sözünü verdiğimiz hastanemizin inşaatı. Cenab-ı Allah hayırlısıyla tamamlanmasını nasip etsin. Bu güzel günümüzde bizleri onurlandıran sayın Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu projenin bugüne kadar gelmesinde emeği geçen başta Sağlık Bakanımız Recep Akdağ ve bir önceki Sağlık Bakanımız Sayın Mehmet Müezzinoğlu Beyefendiye, Sağlık Bakanlığımızın bütün bürokratlarına ve bu projenin Türkiye’nin en güzel hastanelerinden biri si olması için Sağlık Müdürlüğümüz, Genel Sekreterliğimiz, hep birlikte yapmış olduğumuz güzel çalışma neticesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. “

VALİ ELBAN: “BUGÜN ÇOK BEREKETLİ BİR GÜN”

Vali Süleyman Elban da yeni Devlet Hastanesi temel atma töreninde gerçekleştirdiği konuşmasında şunları ifade etti:

“Eski dönemlerde sağlık ihtiyacını gidermek için  parası olan birçok vatandaşımız yurt dışına giderdi. Eski Türk filmlerinde ya da eski programlarda buna benzer sahneleri hep izlerdik.  Ama Allah’a şükürler olsun ki artık yurt dışından birçok insan bizim ülkemize tedavi için geliyor ve sağlık turizmi  açısından da ülkemiz ciddi girdi sağlayan ülkelerden birisi haline geldi. Bu açıdan bu turizmi tersine döndürememiş tek yer Bilecik’ti. Biz ise hala eski dönemdeki gibi diğer illere sağlık hizmeti almaya gidiyoruz. Maalesef bu makûs talihi de artık burada yeneceğiz diye düşünüyorum.

Ben Bilecik’e gelmeden önce de Yenişehir Yolu ve hastane konularını duymuştum. Bugün  çok bereketli bir gün. Bir taraftan Rabbim gökten rahmet indiriyor, bir taraftan Yenişehir yol kavşağındayız, asfaltı da atılmaya başlandı.

Öbür taraftan da hastanemizin temelini atacağız. Bu hastanenin ve sağlık sektöründeki gelişmenin mimarı başta Sayın Cumhurbaşkanımız,Başbakanımız ve Sağlık Bakanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.  Hastanemizin ilimize ve civar illere hayırlısıyla hizmet etmesini temenni ediyorum. Memleketimize hayırlı olsun diyorum.”

 

 

 

 

          

 

Editör: TE Bilişim