Bilecik'te, Dünya Engelliler Günü kapsamında etkinlikler devam ederken bir diğeri de Bilecikspor tarafından düzenlendi.

Futbol maçına çıkma hayali olan Down Sendromlu Furkan İmla ve Yasin Tayyip Çiftçi ismindeki çocukların dileklerini Bilecikspor Kulübü Başkanı Aydın Avcı'ya iletirken Başkan Avcı çocukların dileklerini yerine getirdi.

Bilecikspor- Osmanelispor U14 maçı öncesi Furkan İmla (13) ve Yasin Tayyip Çiftçi (13), sabah evlerinden alındı ve Bilecik Sentetik Sahası'na getirildi.

Bilecikspor forması giyen Furkan ve Yasin Tayyip,  maç öncesinde sporcular ile birlikte antrenman yaptı.

“Sadece bir gün değil, her gün onların yanındayız”

Maç sonrasında  Down Sendromlu Yasin Tayyip Çiftçi, hayallerini gerçekleştirdiği için Bilecikspor Kulübü Başkanı Aydın Avcı’ya  ve teknik heyet ile oyunculara teşekkür etti.

Kulüp Başkanı Avcı, maç sonunda yaptığı açıklamada, down sendromlu çocukların hayalini gerçekleştirmenin gururunu yaşadığını söyledi. Avcı, Down Sendorumlu Furkan ve Yasin Tayyip'in, Bilecikspor formasını giyince çok heyecanlandığını vurgularken, “Sadece bir gün değil, her gün onların ve ailelerinin yanındayız. Farkındalık için bugün onları sahaya aldık, bu maça ortak ettik. Evlerine kapanmamalı, spor ve sanata yönlendirerek onları hayata kazandırmalıyız.”diye konuştu.

Kulüp Başkanı Avcı, iki çocuğun gözlerindeki parıltının, kendilerini de mutlu ettiğini söyledi.

Editör: TE Bilişim