Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lütfi Doyuk, Bahçelievler Mahallesine yapılan yarı olimpik kapalı yüzme havuzunun tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Yapımına 2013 yılının Eylül ayında başlanan havuzun doğalgazının bağlandığını ve fayanslarının döşendiğini belirten Doyuk, şu an çevre düzenlemesinin devam ettiğini söyledi. Havuzun önümüzdeki ay açılacağı öğrenildi.


Geçtiğimiz ay Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın yaptığı proje turunda, havuzun doğalgaz bağlantısında yaşanan gecikme gündeme gelmiş ve Yağcı konuyla bizzat ilgileneceğini söylemişti. Aradan geçen sürede Bilecik Belediyesi’nin Beygaz yetkilileriyle görüştüğü ve bölgenin doğalgaz altyapısında yaşanan sorunun çözümü için önayak olduğu öğrenildi.

Geçen hafta yapılan İl Koordinasyon kurulu toplantısına katılan İl Müdürü Lütfi Doyuk konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Kapalı yüzme havuzumuz son aşamasına geldi. Çanaklarının ve yüzeylerinin fayanslarının döşenmesi, bunun yanında doğal gaz bağlantısı yapıldı, sadece çevre düzenlemesi kaldı. Burada doğal gazda bir sorun yok.”


Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yaklaşık 4 milyon liraya ihale edilen yarı olimpik yüzme havuzunun önümüzdeki ay hizmete girmesi bekleniyor. 500 seyirci kapasiteli havuzun açılmasıyla birlikte ilimizde profesyonel sporcular yetişebilecek ve Bilecik turnuvalara ev sahipliği yapabilecek. Yeni vali konağının yanına inşa edilen havuz yılın 12 ayı hizmet verecek.

Editör: TE Bilişim