Sokak hayvanlarını ve özellikle Pelitözü Gölet çevresindeki sahipsiz köpekleri olumsuz hava koşulları nedeniyle zor günler bekliyor.

Yaz aylarında, hatta Sonbahar döneminde bile Pelitözü Gölet çevresine piknik için giden yurttaşların yanı sıra bazı hayvan severlerin verdikleri yiyeceklerle yaşamını sürdürmeye çalışan sahipsiz köpekleri, havaların soğumaya yüz tutması ile zor bir dönem bekliyor.

Resim 1: İşte vatandaşın yaptığı derme çatma köpek kulubesi

Bazı hayvan sever yurttaşların yaptıkları derme çatma korunaklarda üst üste yatmak zorunda kalan sahipsiz köpekler için ilgili kurumların duyarsız kalmasına tepki gösteren vatandaşlar, “Belediye’nin bu güne dek bu konuda herhangi bir girişimde bulunduğunu göremedik, göremiyoruz da gölet çevresindeki ormanlık alanların içine veya uygun görülecek yol kenarlarına 10-15 adet köpek kulübesi yapmak çok mu zor? Organize Sanayi Bölgesi’ndeki birçok fabrikanın bahçesinde köpekler için özel kulübe var. Bu sanayici arkadaşların köpekleri sevdiği belli. Hiç değilse bu sanayici arkadaşlar 3-5 tanede gölet çevresindeki köpekler için kulübe yaptıramazlar mı? Bilecik’te hayvanlar için kurulan bir dernek var, Valilik bünyesinde Hayvan Hakları Kurulu var. Bunarın sahipsiz hayvanlarla ilgili yapacakları, yapabilecekleri hiçbir şey yok mudur?” diyerek sorunun çözümüne yönelik girişimde bulunulmasını istediler.

Resim 2:Yine vatandaşın yaptığı kulübede doğum yapan köpek ve yavruları

Editör: TE Bilişim