Cafer Elmas

Bilecik Devlet Hastanesi’nin eski toprak sahibi Nevzat Büyükvardar, yeni hastanenin aynı yere yapılmaması durumunda konuyu yargıya taşıyacaklarını söyledi. Arsalarının 1953 yılında hastane yapılmak için kamulaştırıldığını belirten Büyükvardar, babasının 9 dönüm arsalarını 3500 lira karşılığında verdiğini belirtti. Yaşanmış benzer olayların olduğunu ve mahkemelerin davacı lehine emsal kararları bulunduğunu belirten Büyükvardar; “Biz hastanenin yerinde kalmasını istiyoruz, aksi halde devletle mahkemelik olacağız” dedi.

Nevzat Büyükvardar, babası İbrahim Büyükvardar’a ait olan 9 dönüm arazinin 1953 yılında dönemin Demokrat Parti Milletvekilleri Mehmet Erden ve Şadi Binay tarafından “hastane yapılmak için” istendiğini, babasının da hayırlı bir iş olduğu için arsasını sembolik bir rakam olan 3500 liraya verdiğini söyledi.

Geçtiğimiz ay ilimize gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun, yeni devlet hastanesinin İl Özel İdaresi’nin yerine yapılacağını açıklamasının ardından durumu değerlendirdiklerini ifade eden Büyükvardar, “Orman İşletmesinin lojmanları mevcut hastaneye katarak daha geniş bir alan elde edebilirler. Adapazarı’nda depremden bu yana 3-4 devlet hastanesi yapıldı. Bilecik’e bir tane bile yapamıyorlar. Hastanenin yeri değişirse devletle mahkemelik olacağız. Çünkü babam burayı hastane yapılacağı için vermişti. Zamanında annemi inek süstü, karnı yarıldı. O dönem Atatürk İlkokulunun oradaydı hastane. Derme çatma bir hastaneydi. Annemi götürdük yatıracak yer yoktu. Durum böyle olunca da babam hiç tereddüt etmeden “Alın yeri, yapın” dedi. Sonra bankaya adımıza 3500 lira para yattı. Böylelikle hastane yapımı başladı. Biz buranın hastane olarak kalmasını istiyoruz. Yeni hastane yapılacaksa buraya yapılsın, aksi halde devletle mahkemelik olacağız. Adapazarı’nda Murat Soğancıoğlu Askeriye’nin terk ettiği yeri geri aldı. Ali Dilmen’in çocukları dispanser için verdikleri yeri doğum evi yapıldığı için geri aldı. Bunları emsal gösterip biz de yasal yollara başvurabiliriz. Buradan konunun muhataplarına sesleniyoruz” dedi. 

 

Editör: TE Bilişim