Cafer Elmas

İlimizde yoğun yağan kar yağışı sonrasında çatılarda biriken karların erimeye başlamasından Bilecik Devlet Hastanesi de etkilendi. Hastanenin çatısının akması yeni hastanenin aciliyetini bir kez daha gözler önüne serdi.

Bundan 6 yıl önce Bilecik'e 150 yataklı yeni hastane yeri yapılması vaat edildi. O tarihlerde seçime yakındı. Fakat bu zamana kadar 2 seçim geçiren Bilecik’te halen Hastane yeri daha netlik kazanmazken, Bilecik ile hastane yapılması sözü verilen diğer iller yeni hastanelerine taşınarak hizmet vermeye başladı.

Bilecik’te ise iktidar partisi siyasetçilerinin yetersizliği yüzünden 3 ayrı yer değişikliği yapıldı. Fakat halen somut bir adım atılarak hastanenin projesi bile hazırlatılamadı.

Hastane’nin ilk önce mevcut yerine yapılacağı söylendi. Ardından mevcut çalışan sistemi taşıyacak biryer bulunamadığı için buradan vazgeçildi ve BİEN Seramik ile Şeyh Edebali Üniversite arasında yapılacağı söylenerek kamulaştırma çalışmaları başlatıldı. Fakat bu alanın da sanayi içinde kaldığı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri raporu neticesinde uygun olmadığı belirtildi.

Ardından hastanenin daha önceden gazetemizin gündeme getirdiği İl Özel İdaresi’nin yerine taşınması gündeme geldi ve İl Özel İdare’den buranın hastaneye tahsisi için İl Genel Meclisi’nden karar alınarak Bakanlığa yazı yazıldı fakat halen ne somut atılan bir adım, ne bir tarih ve nede ortada bir projenin bulunmadığı görülüyor. Hal böyleyken mevcut Hastanede personel ise akan çatılar altında hastalara müdahale ediyor.

Çatısı akan odalardaki hastalar başka odalara nakledilirken vatandaşlar bu durumdan duydukları üzüntüyü dile getiriyorlar.

Vatandaşlar hastanede doktor ve personelin yanı sıra temizlikçisine kadar çok özverili çalışıldığını ayrıca kendilerine gösterilen ilgiden ve tedaviden son derece memnun olduklarını belirtirlerken, hastanenin fiziki yetersizliği ve durumunu gördükçe üzüntü duyduklarını aktardılar.

Vatandaşlar, yetkililerin biran önce somut adım atarak özverili çalışan doktor, personel ve hastaların daha sağlıklı bir ortama kavuşabilmesi için yeni hastanenin biran önce yapılmasını istediler.

 

Editör: TE Bilişim