Tüm dünyayı, ülkemizi ve ilimizi etkisi altına alan Covid-19 hasta sayısı Bilecik’te düşük seviyede seyrederken son bilgilere göre 2 tanesi yoğun bakım ünitesinde,4 tanesi de serviste yatan hasta olduğu öğrenildi.

Koronavirüs ile mücadele noktasında Bilecik kent merkezinin yanı sıra ilçelerde de yoğun bir aşılama çalışması yürütülüyor. Bu noktada Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın son paylaşımına göre; Bilecik Türkiye haritasında aşılama oranında yüzde 73’lere varan seviyelere çıktı.

Bilecik’in risk oranı düşük iller arasına girme sınırında olduğu gözlenirken, günlük 3-4 kişi kadar Covid-19 hastasına rastlandığı bunun yanı sıra Bilecik Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yoğun bakım ünitesinde 2 hastanın tedavisine devam edildiği, serviste ise 4 hastanın yattığı gelen bilgiler arasında.

Uzmanlardan aşı çağrısı

Uzmanlar,vaka sayılarındaki düşüşün aşılama ile doğru orantılı olduğunun vurgusunu yaparken,yine maske, mesafe ve sosyal mesafe kurallarına uyulmasının önemli olduğunun altını çizdiler.

Bayram dönüşü endişesi

Diğer yandan Kurban Bayramı tatili sonrasında il dışına çıkanların olması ve bayramlaşma sebebiyle sosyal mesafenin ihlal edildiği ve bu yüzden ilimizde Covid-19 vakalarında artışın olabileceği iddia edildi.Yine Bilecik’teki vaka oranlarında düşüşün vatandaşlarda rehavet oluşturduğu ve bu yüzden maske,mesafe ve hijyen kurallarının da ihlal edildiği kamuoyunda çokça tartışılan konuların başında geliyor.

Editör: TE Bilişim