Sabah saatlerinde ilimize gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ayağının tozuyla önce Bilecik Devlet Hastanesini ardından İl Özel İdaresini ziyaret etti. Bilecik Devlet Hastanesi ziyareti sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Müezzinoğlu, yeni Devlet Hastanesinin yerinin kesinleştiğini ve Bilecik İl Özel İdaresi’nin arsasına yapılacağını söyledi.

Avan projesinin 3 ay süreceğini kaydeden Müezzinoğlu, hastanenin ihalesinin ise Ekim-Kasım aylarında yapılacağını belirtti. Müezzinoğlu hastane yeriyle ilgili şu açıklamayı yaptı:

Şuanda avan projesi çalışmalarını başlattık. Yer konusu epey bir zamanımızı aldı. Gecikmeyi o nedenle yaşadık. Ama artık yer konusunda da bir itilaf kalmadı. İnşallah en kısa zamanda avan projelerini tamamladıktan sonra ihale süresini başlatacağız. İl Özel İdaresi’nin yeri şuanda Milli Emlak’tan da devirlerini Sağlık Bakanlığı’na alıyoruz. Avan projesi çalışmalarını da başlattık. Tahmin ediyorum avan projesi 2-3 ay, uygulama projesi de 2-3 ay sürer. Ekim- Kasım ayı gibi projeler biter ve ihale sürecine başlanır. 


Bakan Müezzinoğlu, Bilecik Valiliğinde yaptığı temaslarını ardından ilimizden ayrıldı.

Editör: TE Bilişim