Cafer Elmas-

Yapımı yılan hikayesine dönen Bilecik Devlet Hastanesi için son karar verildi. Yeni Bilecik Devlet Hastanesi'nin Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ile BİEN Seramik arasına yapılmasının kesin olarak karara bağlandığı, Sağlık Bakanlığı'nın burası için karar aldığı ve Bakanlığın buraya yönelik proje ve ihale çalışmalarını başlattığı öğrenildi.

3 yıl önce mevcut hastanenin bulunduğu alana 150 yataklı hastane yapılması sözü verilmesine rağmen hiçbir ilerleme gerçekleşmedi. Yer sıkıntısı bahane edilen hastanenin aciliyetine önem veren vatandaşlar siyasileri eleştirmeye başladı.

Mevcut hastane yerine yapılması planlanan sonra mevcut hastanenin polikliniklerinin taşınacak alternatif binaların bulunmaması nedeni ile üniversite ile BİEN Seramik arasındaki alana yapılması gündeme gelirken, bu aşamada kamulaştırma çalış-maları başlatılmıştı. Ne varki aradan geçen uzun süre zarfında atılmayan somut adımlar sonrası yaklaşan seçimler öncesi yeni gelişmeler yaşanmaya başladı.    

                                         

Üniversite ile BİEN Seramik arasındaki yerin uzak olduğu kanısı mevcut hastanenin ise  taşınacak yer bulunmaması neticesinde bir karara varılamayan yeni hastane için geçtiğimiz günlerde AK Parti Milletvekili Fahrettin Poyraz, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Mustafa Yılmaz ve yeni İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz'la birlikte Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile görüşmüş, hastanenin neresi olursa olsun hemen yapılması için çalışmaların hızlandırılması yönünde Bakan tarafından Genel Müdüre talimat verildiği belirtilmişti.

Bu gelişmelerin ardından İl Özel İdaresi'nin Küçük Sanayi arkasına taşınması gündeme gelirken, bu hususta İl Genel Meclis üyelerinin ihale edilmesi için karar almasının ardından Yarın Gazetesi olarak yetkililere yardımcı olmak adına bir öneri sunarak yeni hastanenin 35 dönümlük arazisi bulunan İl Özel İdaresi'nin bulunduğu adaya yapılmasını önermiştik.

 Haberimizin ardından gazetemize yer ile ilgili olumlu telefonlar ve yorumlar gelirken, görüştüğümüz siyasiler ve yetkililer hastanenin yeri konusunda kesin karara varıldığını ve yeni hastanenin Üniversite ile BİEN Seramik arasına yapılmasının kesinlik kazandığını ayrıca bu yönde Bakanlığa bilgi verilirken Bakanlığında buraya olur verdiğini belirttiler.

Siyasiler ayrıca, yer olarak önerdiğimiz İl Özel İdaresi'nin de iyi bir tespit olduğu fakat burasının ihale edilip taşınmasının 2 yılı bulacağı için Devlet Hastanesi'nin aciliyetinden dolayı boş olan ve kamulaştırılması biten bu alana yapılması için kesin karar aldıklarını belirttiler.

5 gün önce Vali Halil İbrahim Akpınar, AK Parti Milletvekili Fahrettin Poyraz, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın da bulunduğu toplantıda yer konusunda kesin mutabakat sağlandığı ve yer olarak kamulaştırması %95 oranında tamamlanan, son imzaların ise bugün tamamlanacağı 70 dönümlük arazisi bulunan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ile BİEN Seramik arasına yeni Devlet Hastanesi'nin yapılmasının kesin olarak kararlaştırıldığı belirtildi. Bu alanın 40 dönümünün hastane olarak kullanılacağı da vurgulandı.

Yarın Gazetesi olarak bizim önerdiğimiz İl Özel İdaresi'nin de yer olarak uygun olduğunu fakat İl Özel İdaresi'nin ihale edilip taşınması, mevcut binaların yıkılmasının 2 yılı bulacağı için bu yüzden aciliyeti olan yeni Devlet Hastanesi'nin kamulaştırması biten Üniversite ve BİEN Seramik arasındaki boş arsanın uygun olacağı kanaadine hep birlikte karar alınarak yeni hastanenin buraya kesin olarak yapılacağı belirtildi.

2014 yılının ilk 6 ayı içinde hem proje hem de ihale aşamasına ilişkin çalışmaların hızla yapılacağını belirten yetkililer, Bilecik için çok önemli olduğunu, yeni Devlet Hastanesi'ni en kısa zamanda vatandaşların hizmetine sunmak için çalışmaları hızlandırdıklarını söylediler.

Editör: TE Bilişim