Cafer Elmas

7 Haziran Seçimleri öncesinde Bilecik’e gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Devlet Hastanesi ve Özel İdare arsasında incelemelerde bulunmuş ve yıllardır yapımına başlanamayan yeni hastane için “İhale süreci Ekim-Kasım gibi başlar” sözünü vermişti. Müezzinoğlu’nun bu sözünün üzerinden 2 ay geçmesine rağmen konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmaması “Yeni hastane seçim vaadi miydi?” sorusunu akıllara getirdi.

Hatırlanacağı üzere, 7 Haziran seçimleri öncesinde MHP ve CHP’li milletvekili adayları AK Parti’ye sert bir şekilde yüklenmiş ve yeni hastanenin yıllardır yapılamadığını gündeme getirmişlerdi. Bunun üzerine Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Bilecik’e gelmiş, mevcut hastanede ve yeni hastanenin yeri olarak düşünülen İl Özel İdaresi ile ilgili basın mensuplarına açıklamada bulunmuştu.

Müezzinoğlu, açıklamasında; “Şu anda avan projesi çalışmalarını başlattık. Yer konusu epey bir zamanımızı aldı. Gecikmeyi o nedenle yaşadık. Ama artık yer konusunda da bir itilaf kalmadı. İnşallah en kısa zamanda avan projelerini tamamladıktan sonra ihale süresini başlatacağız. İl Özel İdaresi’nin yerini şuanda Milli Emlak’tan devirlerini Sağlık Bakanlığı’na alıyoruz. Tahmin ediyorum avan projesi 2-3 ay, uygulama projesi de 2-3 ay sürer. Ekim- Kasım ayı gibi projeler biter ve ihale sürecine başlanır” ifadelerini kullanmıştı.

Hastane ihalesinin gecikmesini seçimlerin tekrarlanmasına bağlayacaklar için de şunu belirtelim; Bakan Müezzinoğlu 7 Haziran-1 Kasım arasında kurulan seçim hükümetinin de Sağlık Bakanıydı ve 2013 yılından bugüne kesintisiz olarak görevinin başında bulunuyor. Bu süreçte istenseydi hastanenin projesi hazırlatılabilir ve ihale sürecine hazır hale getirilebilirdi.

Şimdi Bilecik halkı başta AK Parti Milletvekili Halil Eldemir olmak üzere partinin yetkililerinden konuyla ilgili şu sorulara cevap bekliyor:

Bakan Müezzinoğlu’nun “başlattık” dediği hastane avan projesi tamamlandı mı? Özel İdare arsasının Milli Emlak’a ve oradan da Sağlık Bakanlığı’na devri gerçekleşti mi? Ekim-Kasım gibi başlayacağı söylenen ve şimdiden 2 ay geciken ihale süreci ne zaman başlayacak?

Editör: TE Bilişim