Cafer Elmas

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun talimatı ile ilgili yılan hikayesine dönen yeni Bilecik Devlet Hastanesi’nin masaya yatırılarak görüşülmesi ile ilgili haber basında yer aldı. Basına gönderilen haberin yanısıra çektirilen resimde Bilecik’e yaptırılacak  hastane için görüşmelerin yapıldığı odada Bilecik değilde Bozüyük Belediye Başkanı’nın bulunması manidar olarak karşılandı.

Önceki gün yeni Devlet Hastanesi’nin yeri ile ilgili  Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile görüşen Milletvekili Fahrettin Poyraz ve Bilecikli yetkililerin hastanenin yapımı ile ilgili gelişmeleri anlatmasının üzerine Sağlık Bakanı tarafından çalışmaların hızlandırılması ile ilgi Genel Müdürlüklere verilen talimatın yer aldığı basın açıklaması AK Parti Milletvekili Fahrettin Poyraz’ın makamınca yerel basına servis edildi.


Yapımı uzun süredir tartışılan ve hala nereye yapılacağı kesinleşmeyen yeni Bilecik Devlet Hastanesi için çalışmaların hızlandırıldığı, kamulaştırma problemlerinin en kısa sürede çözümlenmesi ve mevcut hastanenin bulunduğu arsa için daha önceden hazırlanan projenin revize edilmesi sonucunda çıkacak karara göre ihale edilmesi için Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından ilgili genel müdürlüklere talimat verildiği belirtildi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mustafa Yılmaz, Bilecik İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz ve Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Milletvekili Dr. Fahrettin Poyraz’la birlikte Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Bakan Yardımcısı Agah Kafkas ile bir araya geldiği görüşmede uzun süredir Bilecik’in gündeminde olan ve ilimize yapımı planlanan yeni Devlet Hastanesi konusunun masaya yatırıldığı haberdeki resim dikkat çekti.

Bilecik’e yapılacak hastanenin yer kararının verilmesi ve son aşamaların konuşulduğu toplantıda Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın bulunmaması, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’nın yeralması hastanenin Bilecik’e mi Bozüyük’e mi yapılacağı sorusunu gündeme getirirken, Belediye Başkanlığı aday adaylık sürecinde AK Parti Milletvekili Fahrettin Poyraz ile Selim Yağcı’nın aralarının iyi olmadığı ve Fahrettin Poyraz’ın mevcut Başkan Selim Yağcı yerine başka aday gösterme çabası iddialarının dolaştığı bilinirken, bu sürecin devam ettiği ve bu toplantıya Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın davet edilmediği gözlendi.

Diğer yandan o toplantıda bulunan Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’nın Bozüyük’te dağınık olan 3 hastanenin bir yerde toplanması için 50 dönümlük arsa hazırladığı ve o yere yeni hastane yapılması için istekte bulunduğu öğrenildi.

 

Editör: TE Bilişim