Bilecik Devlet Hastanesi tesisatların patlaması sonucu sular altında kaldı. Yaklaşık 38 yıl önce yapılan ve ömrünü tamamlayan Hastane adeta dökülüyor.


Yapı olarak birçok eksikliği bulunan hastane bina olarak dökülmeye başladı. Su tesisatındaki eskimişliğin yanında görevlileri tarafından kontrol edilmeyen sular patlamaya başladı. Nitekim önceki gün ardı ardına patlayan çeşmeler hastanede yatan hasta odalarını su altında bıraktı. Tuvaletin altındaki çeşmenin patlaması sonucu biranda hastane servislerinde birinci katta yatan hastaların odaları su altında kaldı.


 Tek kişilik odada kalan bir hastanın odada olmadığı anda biranda patlayan  su borusundan çıkan tazyikli su odanın su altında kalmasına neden oldu. Odadan taşan su diğer yatan hastaların odalarına da taştı. Hastane yetkilileri duruma müdahale ederek vanayı kesti ardından da ekipler gelerek dolan suyu temizledi.


Ertesi günde bu sefer başka bir odada tuvaletten sızan su başka bir odanın ortasına kadar doldu. Odada yatan hastaların durumu idareye bildirmesinin ardından   sızan suya müdahale edildi ve odadaki su temizlendi.


Mevcut hastanenin bu döküntü durumu yıllardır  yer tartışmasına takılan yeni Devlet Hastanesi'nin biran önce yapılmasını birkez daha gün yüzüne getirirken, hastalar ve vatandaşlar, yetkililerin ve siyasilerin biran önce yeni hastanenin yapılmasını sağlamasını ve yeni hastanede sağlıklı bir ortamda tedavi görmek istediklerini belirttiler.

 

Editör: TE Bilişim