Yenipazar ilçesinin ünlü harmankaya Kanyonu’nda ilk kez gerçekleştirilen nikah töreni ile Merve ve Ziya çifti dünya evine girmenin ilk adımını atmış oldular.

İlçe esnaflarından Akif Aydın’nın kızı Merve Aydın ve Belkese Köyü’nden Mustafa İşbilen’ nin oğlu Ziya İşbilen hayatlarını Harmankaya Kanyonunda İlk kez gerçekleştirilen bir nikâh töreni ile birleştirdiler.


Nikâh akdini gerçekleştiren Belediye Başkanı İlhan Özden; “ Sizleri eş değil Karı – Koca ilan ediyorum çünkü koca demek; dağ demektir. Dağ ne kadar yüce olursa olsun, üstünde kar olmayan dağ eksiktir. Dağların yücesine kar yağar diye kadına da “kocanın karı” demişler. Koca ve onun karı olmalıdır aslında eşler. Yani yüce bir dağ olmalı adam. Kadın; Örtmeli ve bir ömür, süsü olmalı dağın. Karı olmayan dağ, ne kadar yüce olursa olsun, yarım görünür. Hayatınız boyunca birbirinizi tamamlamanız ve ömür boyu mutlu olmanızı temenni ediyorum” ifadelerine yer verirken,dünyevine giren genç çifte Başkan Özden, porselen fincan takımı hediye etti.

Editör: TE Bilişim