Harmankaya Kanyonu Tabiat Parkı’nın işletmecilik ihalesi yapıldı. Harmankaya Kanyonu Tabiat Parkı’nı 5 yıl süreliğine ilimizin tanınan esnaflarından Selami Çınar yapacak.

Bilecik İli Yenipazar ve İnhisar ilçeleri sınırlarında kalan ve 2012 yılında Tabiat Parkı olarak ilan edilen Harmankaya Kanyonu Tabiat Parkı’nın yapılan ihale neticesinde işletmeciliği işi müstecire verildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürü Yahya Güngör ve  müstecir Çınar Gıda Ltd. Şti. temsilcisi Selami Çınar arasından imzalanan sözleşmeyle, Harmankaya Kanyonu Tabiat Parkını kapı girişi ve tesislerinin işletmeciliği 5 yıl süreyle, yıllık 4.200 TL bedel üzerinden kiraya verildi. Bölge Müdürü Yahya Güngör’ün makamında gerçekleştirilen sözleşme imza töreninde Bilecik Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Nezir Ayhan’da hazır bulundu.

Harmankaya Kanyonu Tabiat Parkı’nda 2013 ile 2015 yılları arasında Bölge Müdürlüğüne bağlı birimi Bilecik Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünce giriş kapısı, kır kahvesi, kameriye, seyir terası, wc, su deposu, elektrik iletim hatları, soyunma odaları, bekçi evi, istinat duvarları ve köprü yapılmıştı.

Bilecik’in tanıtımına büyük katkı sağlaması beklenen Harmankaya Kanyonu Tabiat Parkı Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü yatırımları ile birlikte, içerisinde bulunan 2,5 km.’lik kanyonda yer alan bitki örtüsü, yaban hayatı, manzara bütünlüğü, halkın dinlenme ve eğlenmesine uygun görsel değerleri açısından aynı zamanda ülkemizin açık hava rekreasyonel kaynakları arasında da önemli bir yer edindi.

Bölgemiz ve ülkemiz genelinde bulunan dağcılar ve doğaseverler için eşsiz deneyimler sunabilecek kapasitede olan Harmankaya Kanyonu Tabiat Parkı yapılan yatırımlar ve özel sektör işletmeciliği ile ziyaretçilerin en kaliteli hizmeti de alabileceği bir korunan alan statüsüne kavuşturuldu. 

Editör: TE Bilişim