İlimizin ve ülkemizin en önemli doğal zenginliklerinden biri olan Harmankaya Kanyonu, çevresinde bulunan taş ocaklarının tehdidi altında. Yenipazar – İnhisar arasındaki doğa harikası kanyonu çevreleyen ocaklarının kaldırılması için sanal alemde imza kampanyası başlatıldı. İnternet sitesi Change.org’daki kampanyayı, Özyeğin Üniversitesi’nden Sönmez Erkaya başlattı. Kampanyada bugüne kadar 400’ün üzerinde imza toplandı.

       Kampanyanın sahibi Sönmez Erkaya, üniversite olarak 4 yıldır düzenli olarak Harmankaya Kanyonu’na gelerek bölgede kamp, kaya tırmanışı ve kanyon geçişi yaptıklarını söyledi. Erkaya, son yıllarda taş ocaklarının bölgeye verdiği zararın iyiden iyiye arttığını ve kanyonun yok olmasını istemedikleri için bu kampanyayı başlattıklarını belirtti.

       “Harmankaya Bölgesindeki Taş Ocakları Çalışmaları Durdurulsun!” başlığıyla açılan kampanyanın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

       “Doğasıyla gören herkesi kendine hayran bırakan Harmankaya, Bilecik - İnsihar bölgesinde bulunmaktadır. İstanbul'a 2 buçuk, Bursa'ya 1 buçuk ve Eskişehir'e 40 dk yakınlıkta olan bölge bakirliğini ve güzelliğini b güne kadar korumaya başarmış. Doğa yürüyüşü, kaya tırmanışı ve kanyon geçişi sporlarına elverişli olmasıyla son yıllarda doğa sporları sevenlerinde uğrak yeri olmuştur. Ancak başlatılan taş ocakları faaliyetleri bölgenin bütün doğallığını, bakirliğini bozmuş ve tam bir görüntü kirliliği yaratmıştır. Siz doğa sevenlerden de bu konu hakkında duyarlı olmanızı ve Özyeğin Üniversitesi Doğa Sporları Kulübü ile Dağcılık eğitmeni ve antrenörü olan Sönmez Erkaya'nın başlattığı bu direnişe desteklerinizi bekliyoruz.”

       Korumamız gereken en değerli doğal zenginliklerimizin başında gelen ve çok önemli turizm potansiyeline sahip olan Harmankaya Kanyonu için toplanan imzalar, Çevre, Kültür ve Orman Bakanlıklarına iletilecek. Doğaseverlerin çabalarının Kanyonun geleceğini kurtarıp kurtaramayacağını ise zaman gösterecek.



İmza kampanyasına katılmak isteyenler, aşağıdaki linkten ilgili sayfaya ulaşabilirler:



Editör: TE Bilişim