Korkmaz Kesik

Uzun süredir tepki gösterilen ‘Katlamalı Harç Uygulaması’ ile ilgili belirlenen harç ücretlerinin ödenmesi Şubat ayı sonuna kadar ertelendi. Şeyh Edebali Üniversitesi tarafından yayınlanan açıklamada, “Üniversitemizden Program Süresi Sonunda Mezun Olamayan Öğrencilerimizden alınacak ders başına ilave ücretlerle ilgili uygulama Şubat ayının sonuna kadar ertelenmiştir.” denildi. Üniversite tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının ekteki duyurusu ve 06.02.2015 tarih ve 6829 sayılı yazısına istinaden Üniversitemizden Program Süresi Sonunda Mezun Olamayan Öğrencilerimiz de ders seçtikten sonra katkı payı ve öğrenim ücretlerini yatırarak 10.02.2015 mesai bitimine kadar danışman onaylarını yaptırabilirler.

Başbakanlık nezdinde konuya ilişkin bir çalışma başlatılmış olduğundan 2547 sayılı Kanunun 29 uncu maddesinin "ç" bendi uyarınca Üniversitemizden Program Süresi Sonunda Mezun Olamayan Öğrencilerimizden alınacak ders başına ilave ücretlerle ilgili uygulama Şubat ayının sonuna kadar ertelenmiştir.”

Editör: TE Bilişim