İçişleri Bakanlığı tarafından getirilen kurumlarda çakarlı araçlar yasaklanırken, Bilecik Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü’nün çakarlı araç ile gezdiği gözlendi.

Geçtiğimiz günlerde ilimize Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum geldi. Bakan Kurum, ilimizde bir takım ziyaretlerde bulunurken Şeyh Edebalı Türbesi’ni de ziyaret etti.

Bakan Kurum’a ziyaretlerinde AK Parti Milletvekili Selim Yağcı başta olmak üzere birçok siyasetçi ve bürokrat araçları ile eşlik etti. Nevarki Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün aracı kameralara yansıdı. Hiçbir araçta çakar bulunmazken Valilik Basını ve bizzat Müdür Seviye Beyli’nin de bulunduğu resmi araçta çakarların yandığı görüldü. Türbeye gelen çakarlı resmi kurum aracının içinden Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Seviye Beyli ile Valilik fotoğrafçılarının indiği görüldü.

Bilindiği üzere kamuda, mahalli idarelerde, meslek kuruluşları ve üniversitelerde görevli üst düzey yönetici, genel müdür ve daire başkanlarının çakarlı araç kullanımı yasaklanmıştı.

Emniyet Müdürü’nün gözü önünde

İşin farklı detayı ise bu aracın İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal’ın gözünün önünde çakarlı olarak gezmesi ise gözlerden kaçmadı. Kamera kayıtlarına yansıyan bu görüntü şaşkınlıkla karşılanırken, vatandaşlar kamuda çakarlı araçların yasak olmasına rağmen Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü’nün çakarlı araba ile gezmesinin toleransını ve torpilini ayrıca bu durumdan Vali Bilal Şentürk’ün haberinin de olup olmadığını merak ediyor.

Vatandaşa, hastasız ambulansa dahi ceza kesildi

Yapılan kontrollerde vatandaşların hatta içerisinde hasta bulunmayan ambulansların dahi ceza yediği kurallar kapsamında Valilik arabasına ve Basın Müdürü’ne herhangi bir cezai işlemin yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. Zira önceki gün yine Valilik Basın biriminde Jandarma’nın yapmış olduğu kontrollerde yetkisiz ışıklı ve sesli uyarı kullanan araçlara ve vatandaşlara cezai işlem uygulandığı belirtildi.

Editör: TE Bilişim