Cafer Elmas

2015-2016 yılı okul sporları liseler arası Basketbol müsabakaları önceki gün Bilecik Şeyh Edebali  Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin spor salonunda  başladı.

Başladı başlamasına ama yetkililerin beceriksizliği sonucu öğrenciler ne spor yapabiliyor, ne de veliler çocuklarını seyredebiliyorlar.


Okul maçlarında alınamayan güvenlik yüzünden çıkan olaylar sonrası maçların seyircisiz oynanması kararı alınmasımanidar bulundu.

Spor Salonu’nun kapılarının kitlendiği ve velilerin dahi salona giremediği, dersi biten öğrencilerin arkadaşlarının maçını salonun yan tarafındaki duvara çıkarak camdan seyretmeye çalışmaları hangi çağda yaşıyoruz sorusunu gündeme getirdi.


Önceki gün genç erkekler ve kızlar  basketbol turnuvaları başladı.Atatürk Spor Salonu’nda  Güreş müsabakalarının yapıldığı gerekçesi ile müsabakaların Şeyh Edebali Anadolu İmam Hatip Lisesi spor salonunda oynanması kararlaştırıldı.

Tüm okullar aylardır hazırlanarak  karşılaşmalara çıktılar. Ne varki karşılaşmaların çetin ve çekişmeli geçmesi ve alınmayan güvenlik önlemleri bir takım sıkıntıları da beraberinde getirdi.


    Pazartesi günü oynanan erkekler basketbol müsabakalarında özel bir okulun çıkabilecek bir takım olaylar endişesi ile durumu okul velisi olan Emniyet’te yetkili bir Müdüre bildirmesi ile salonda sayıları 10’u geçkin polis memurunun hazır bulunmasına karşılık, ertesi gün devlet okullarının kızbasketbol takımlarının oynadığı müsabakalarda salonda hiçbir güvenlik gücünün ve yetkilinin bulunmaması sonucu maçlarda çıkan olaylar ve hakeme saldırılması ile yarıda kalan maçlar neticesinde yetkililer kendi ayıplarını ve beceriksizliklerini velilere ve öğrencilere kestiler. Okul maçlarında dahi önlem alamayan yetkililer karşılaşmaların seyircisiz oynanacağı yazısını okullara tebliğ ettiler.


Bu duruma üzülen ve aylardır çalışan  öğrenciler, velilerinin maçları izlemesine izin verilmemesine tepki gösterdiler.

 Salonun kapısı kitlenirken çocuklarını seyretmeye gelen veliler dışarıda kaldı. Arkadaşlarını seyretmek isteyen öğrenciler ise salonun yanındaki duvara çıkarak maçı izlemeye çalıştılar.


Veliler 2016 Türkiyesi’nde okul maçlarında güvenliği dahi sağlayamayan yetkilileri yadırgadı ve tepki gösterdi.

 

Editör: TE Bilişim