Tüm siyasi partilerin üzerinde, siyaseti yakından izleyen ve halkın büyük çoğunluğunu temsil eden Atatürkçü Düşünce Derneği, cumhurbaşkanı aday belirleme aşamasında siyasi partilerce görüşünün alınmamış olmasını ülkemizin çarpık siyasi anlayışının sonucu olarak değerlendirmiş, cumhurbaşkanı adayı konusundaki görüş ve beklentilerini kamuoyu ile paylaşmış, adaylar arasında polemiğe girmemiştir.

     Gelinen noktada aday belirleme süreci sonlanmış, kesinleşmiştir. O zaman adaylar üzerindeki tartışmaları da bir yana bırakıp önümüzdeki kısa “seçim” sürecine odaklanmalıyız.

İlk tespit şudur:

•         Recep Tayyip Erdoğan Başbakanlığındaki iktidarın 12 yıllık icraatı Cumhuriyet yıkıcılığı noktasında odaklanmıştır.

•         Cumhuriyet saldırı altındadır.

•         Türk Devrimi’nin  ilkeleri yıllarca BATI’cı politikalarla yozlaştırılmış, ancak son 12 yılda bu iktidar eliyle ve açıkça yıkıma uğratılmaya çalışılmaktadır. Laiklik, içi boşaltılmış “sözde” özgürlüğe indirgenmiş, hukuk devleti, yerini zorba bir polis devletine bırakmış, ülkenin vatanı ve milletiyle bütünlüğü, birliği fiilen sonlandırılmaya çalışılırken, dış politika iflas etmiş, devlet kanlı terör örgütü İŞİD’e “rica” cı noktaya gelmiş, Ortadoğu bataklığına sürüklenir olmuştur.

•         Ekonomi çökmüş, iktidar ve yandaşları yolsuzlukla büyürken, halk doğarken borçlu duruma düşürülmüştür.

•         Gelinen noktada bir devlet krizi, bir rejim sorunu yaşamaktayız.

Recep Tayyip Erdoğan Anayasa değişikliği yolu ile başaramadığı Tek Adam rejimini, şimdi Cumhurbaşkanlığı seçimine endekslemiştir.

İkinci Önemli tespit de şudur:  

•         Ergenekon, Balyoz davaları çökmüştür. Cemaat ve AKP’nin birlikte orduya kumpas kurduklarını  bilmeyen yoktur.

•         Yeni Anayasa oyunu tutmamıştır. “TC” kaldırılamamış, “Türk Milleti” Anayasa’dan çıkartılamamış, “TC Vatandaşlığı”, “Başkanlık” getirilememiştir. Akiller dışlanmış, çözüm, barış, açılım palavralarının çözülme ve bölünme olduğu anlaşılmış, kısacası Cumhuriyet’i Ortaçağ karanlığına götürecek, bölecek totaliter bir “tek adam” rejimi en azından şimdilik engellenmiştir.

•         Bayramlar eskisinden daha coşkulu kutlanmaktadır.

•         Emek kesimi kimliğini kazanmış, mücadelede yerini almıştır. Özelleştirme ve taşeronlaşmanın emek düşmanlığı olduğu ortaya çıkmıştır. Halk nazarında (sermaye-iktidar işbirliği) deşifre olmuştur. Kısacası AKP ve Recep Tayyip Erdoğan çökmüş, iktidarını ancak zorbalıkla, hukuksuzlukla sürdürebilmektedir.

•         Cumhuriyet şimdiden kazanmıştır. Atatürk kazanmıştır.

Mücadelenin getirdiği bu başarıları nasıl gözardı edebiliriz?

Öyleyse mücadele devam etmeli, Atatürk’ün koltuğuna cumhuriyet yıkıcıları, vatanı, milleti bölmek isteyenler oturmamalıdır.

Kurucu Genel Başkanımız Prof. Dr.Muammer Aksoy’un 1989’da Turgut Özal’ı hedef alarak söylediği “Pek yararlı olacak bir cumhurbaşkanı bulmaktan daha önemli olan, ÇOK ZARARLI OLABİLECEK bir kişinin cumhurbaşkanı seçilmesini önlemektir” sözü bugün içinde geçerlidir.

Bu anlamda mücadelemizde hedef; Cumhuriyet’e “KİN DUYANLAR” olmalıdır.

Tüm bu açıklanan nedenlerle halkımıza  sesleniyoruz: SEÇİME FİRE VERMEDEN KATILMAMIZ BU OYUNU BOZACAKTIR.

       DEVRİMİN İLKELERİNİN BUGÜNÜN SORUNLARININ ÇÖZÜMÜNDE DE YOL GÖSTERİCİ OLDUĞUNA İNANAN ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ; BU SEÇİMDE DE CUMHURİYET’İN YANINDA TARAFTIR VE HALKIN BU YOLDA VERDİĞİ, VERECEĞİ MÜCADELENİN İÇİNDE VE ÖNÜNDE YER ALMIŞTIR, ALACAKTIR.

BU NEDENLE CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNİ DE MÜCADELENİN BİR AŞAMASI OLARAK GÖRMEKTEYİZ.

        HEDEFİ DOĞRU KOYMAK, SONUÇ ALMAK VE KAZANMAK İÇİN ŞARTTIR. HEDEFİ ŞAŞIRMAYALIM, HEDEF; RTE’Yİ ATATÜRK’ÜN KOLTUĞUNA OTURTMAMAKTIR.

BU SORUMLULUĞU HERKESİN TAŞIDIĞINI VE GEREĞİNİ YAPACAĞINA İNANIYORUZ.

            Feyzi Köse                                                            Mustafa Aksu

   ADD Bozüyük Şube                                               ADD Bozüyük Şube

Yönetim Kurulu Adına                                              Yönetim Kurulu Adına

             Başkan                                                                     Başkan

 

Editör: TE Bilişim