Bilecik Belediyesi, vatandaşlarımızın uzun zamandır beklediği “Halk Ekmek” uygulamasına başlıyor. Merkez çay bahçesinin yanına yerleştirilen büfede satılacak ekmeğin fiyatı 50 kuruş olacak. Büfede Ramazan ayı boyunca 1 liraya pide satışı da yapılacak. Belediye Başkanı Selim Yağcı, ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmak amacıyla başlattıkları uygulama kapsamında günde 1000 ekmek satacaklarını söyledi.

Gelecek talebe göre sayıyı arttırabileceklerini belirten Başkan Yağcı, mevcut fırınlarla rekabet etmek gibi bir düşüncelerinin olmadığını söyledi. “Amacımız ticaret değil” diyen Yağcı, “Biz bu ekmek ve pideyi, mevcut fırınlardan teklif usulü ile ihaleyle alıyoruz. En uygun fiyatı verenden temin edeceğiz. Kendimiz bir kazanım elde etmeden, fırıncılarımızı da zarar ettirmeden, bir sosyal hizmet olarak bu satışları gerçekleştireceğiz” açıklamasını yaptı.  

“Ekmeğin fiyatı bir aile için belki çok önem taşımaz ama ihtiyacı olan aileler için bir kuruşun dahi önemi vardır” diyen Selim Yağcı, Bilecik Belediyesi halk ekmeğinin bugün akşamüstü saatlerinde satışa çıkacağını söyledi.

 

Editör: TE Bilişim