2011 Genel Seçimlerinde Ak Parti Bilecik 2’nci sıra milletvekili adayı olan inşaat mühendisi Halil Eldemir, önümüzdeki seçimde de aday adayı olacağını açıkladı. Gazetemizi ziyaret eden Eldemir, önümüzdeki Pazartesi günü Ak Parti Bilecik İl Başkanlığı’na başvurusunu yapacağını söyledi. “Bilecik’in bir evladı olarak, siz hemşerilerime hizmet etmek üzere hayırlı bir yola çıkıyorum” diyen Eldemir, gazetemize şu açıklamayı yaptı:

“7 Haziran’da millet olarak hepimiz sandığa gideceğiz. Demokrasi en temel kuralları seçimlerdir. Bu seçimlerle de ülkemizi 4 yıllığına yönetecek yasamayı oluşturan meclisi aynı zamanda da yürütmeyi oluşturan hükümeti seçmiş olacağız.

Öncelikle bu seçimde Bilecik’imize, ülkemize ve dünyaya hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bizler seçimlerde AK Parti’den aday adayı olmak için kararımızı vermiş bulunuyoruz. Bu karar ile birlikte önümüzdeki pazartesi günü il başkanlığımıza resmi başvurumuzu yapmış olacağız.

Bilecik’te siyasette 2011 yılında 2. sıra milletvekilliği adaylığını partimiz uygun görmüştü. Bu dönemde niyetimiz tekrar milletvekili adayı olabilmek için aday adayıyız. Partimizin yıllardır seçimlerde aday belirleme kriterleri var. Bu kriterlerden bir tanesi teşkilatımızın temayülü. Bu konuda  teşkilatımıza mevcut aday adayları içerisinden bir tercih yaptırılacak. Ondan sonra da Bilecikli hemşerilerimize Bilecik’te kimi milletvekili adayı görmek istersiniz gibi kamuoyu araştırması olacak. Genel merkezimizde de MKYK’de oluşturulacak komisyonda bir mülakat aşaması var. Bunların neticesinde Yüksek Seçim Kurulu’na listelerin verilmesinin son günü olan 7 Nisan günü bütün siyasi partilerimiz milletvekilliği aday listelerini teslim edecekler. Bu süreç içerisinde aday olabilmek için aday adayı arkadaşlarımızla birlikte adaylık süreci yürüteceğiz.

Özellikle şunu belirtmek istiyorum; Bilecik’i en güzel şekilde kim temsil edecekse, Bilecik’e en faydalı hizmetleri kim yapabilecekse onların Bilecik’ten milletvekili olmasıdır. Biz bu konuda bugüne kadar gerek iş hayatımızdaki tecrübelerimiz,  gerek sosyal hayattaki tecrübelerimiz, gerekse siyasi hayattaki tecrübelerimizi Bilecik’e kullanmak için aday adayıyız. Teşkilatımız ve hemşerilerimizin desteği ile bu süreci tamamlayıp Bilecik’te aday olarak çıkmak istiyoruz.

Bütün partilerin mutlaka kendi stratejileri ve hedefleri olacaktır. Bizim de AK Parti Bilecik teşkilatları ve Bilecik aday adayları olarak hedefimiz, Bilecik’te 2 milletvekilliği hedefi ile Bilecik’i 2 AK Parti milletvekili olarak temsil etmek. Bu konuda gayretlerimiz, çabalarımız devam edecek.”

Kendisinin bir önceki seçimde 2’nci sıradan gösterildiğini, bu seçimde 1’inci sıra beklentisinin olup olmadığını sorduğumuz Eldemir; “Milletvekilliği çok onurlu bir görev. Bu noktada bütün arkadaşlar 1 ve 2’nci adaylık sırası için yarışırlar. 1 ve 2’nci sıradan önce aday olmak için yarışırlar. Benim de hedefim aday listesi içerisinde olmak” cevabını verdi.

Editör: TE Bilişim