Bilecik ve ilçeleri için büyük değer taşıyan, Karpuzu, Ayva Lokumu ve Lefke Bezi ile dünyaya adını duyuran Osmaneli ilçesinin Hal Kompleksi’nin açılışı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin katılımı ile gerçekleşti. Her iki Bakan da Osmaneli Karpuzu’nun tadının doyulmaz olduğuna vurgu yaptılar.

İçerisinde 30 hal dükkanı, hal ve tarımda çalışacaklar için 30 oda, 150 kişilik otel, otogar, idari bina ve 150 kişilik konferans salonu, teşhir alanları, eğitim salonları, tarımsal araştırma merkezi, 100 traktörlük kapalı park alanı, 100 kamyonun girip çıkacağı alan, tahıl-domates gibi ürünler için yükleme rampası ve tesisi, benzin istasyonu, kantar, restoran, kafe, wc, duşa kabinler, güneş enerjisi, yollar, meydanlar gibi birçok özelliği olan Osmaneli Hal Kompleksi görkemli bir tören ile vatandaşların hizmetine açıldı.

Açılış törenine; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Vali Bilal Şentürk, Milletvekili Selim Yağcı, İl Başkanı Serkan Yıldırım, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Muzaffer Sandal, İlçe Kaymakamı Yüksel Ünal, İlçe Başkanı Şaban Güdem, protokol üyeleri, muhtarlar, Kadın Kolları Başkanı Sevcan Alkuş ve vatandaşlar katıldı.

“OSMANELİ VE BİLECİK, KARPUZ ÜRETİMİNDE TÜRKİYE’DE 12’İNCİ SIRADA”

Törende konuşma gerçekleştiren Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “7/24 çalışmaya devam ediyoruz, bugün Bilecik’teyim yarın Diyarbakır’dayım, öbür gün Tekirdağ’dayım, hemen akabinde Karaman’dayım oradan sonra da Gaziantep’e gidiyorum. Yani 724 sizlere hizmet etmek, tarımın paydaşlarına hizmet etmek için gayret içerisindeyiz, çaba içerisindeyiz. Cumhurbaşkanımızdan aldığımız ışık ve enerjiyle çalışmaya devam ediyoruz.

Karpuzun anavatanını Diyarbakır diye bilirdik ama Osmaneli’de de biraz önce tadına baktık çok lezzetli Karpuzlar varmış, bundan dolayı memnun olduk. Osmaneli ve Bilecik’in toplamına baktığımız zaman Karpuz üretiminde Türkiye’de 12’inci sırada 70 bin ton gibi ciddi bir Karpuz üretimi var. Karpuz üreten için son derece karlı, bereketli bir ürün, burada bu iş uzun süredir yapılıyor bundan sonra da yapılmaya devam edilecek. Bu halle birlikte elbette tarımın paydaşları yanında halde para kazanılacak ama özellikle bizim gıda maddeleri çabuk bozulabildiği için hızlı bir şekilde pazara ulaştırılması açısından bu Hali’n de son derece büyük bir önemi var. Bu ve bunun benzeri tesislerin yapılması son derece önemli. Biz de Bakanlık olarak özellikle ürünlerimizin kayıt altına girmesi, bizim bunları desteklememiz ve desteklerle beraber mümkün mertebe tarımı Türkiye’de yarın ki ihtiyaçlara göre daha iyi planlamamız için özellikle bu tarz pazar yerlerinin, Hallerin mutlaka yapılıyor olması lazım"dedi.

“OSMANELİ’NİN DÜN YANINDAYDIK, BUGÜN YİNE YANINDAYIZ”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise, “Osmaneli’ye her geldiğimde yeni bir eserin, yeni bir hizmetin devreye alınıyor olmasını görmek beni Bilecikli olarak son derece memnun ediyor.

Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi biz eser ve hizmet siyaseti yapıyoruz. Başkaları gibi dedikodu yapan, yalan iftira üzerine siyaset bina etmiyoruz. Bakın bu eserler kolay ortaya çıkmıyor. İnanırsanız gönülden bu işe itikat ederseniz işte o zaman bu güzel eserler ortaya çıkıyor tabi marifet iltifata tabi onun için başta Sayın Başkanımız olmak üzere değerli çalışma arkadaşlarını kutlamak lazım ki bu eserlerin yenisini, daha güzellerini eklesinler. Burada Karpuz hasadını başlatmış oluyoruz, Karpuzun benim özellikle çocukluk ve gençlik yıllarımda önemli bir hatırası var. Bu coğrafyanın bir çocuğu olarak, benim annemin Köyü Yeniceköy biraz ileride Sakarya Vadisi’nin kenarında. Bu Karpuz, Kavun işi bolca yapılır, yetiştirilir çok fazla traktör kasasına Karpuz yüklemişliğim var. Öyle olacak ki lise yıllarımın sonunda üniversiteyi kazandığımda, üniversiteye harçlık biriktirebilmek için İstanbul’da bir arkadaşımla Karpuzcu dükkanı açtık onun için Karpuzun iyisini kötüsünü bilirim. Acı tatlı günler tabi kimse bu günleri hayal etmiyordu. Rabbim nasip etti buralara geldik, size hizmet etmek de varmış. Biz bu açıdan kendimizi bahtiyar hissediyoruz. İnşallah hasadınız bereketli olur. Bu Hal de son derece modern inşa edilmiş, halde görev alacak, çalışacak Komisyoncularımıza da buradan hayırlı olsun demek istiyorum. Bizim gönlümüzden geçen tabi çiftçinin ürününün gerçek değerini bu pazarlarda bulması. Marmara, Kocaeli, İstanbul başta olmak üzere üretim pazarlarına buradan süratle sevk etme imkanımız var. Biz Osmaneli’nin dün yanındaydık, bugün yine yanındayız, yarın yine yanında olacağız. İhtiyaç duyduğu her anda, her konuda sizin yanınızda olacağız, sizin yanınızda olmaya devam edeceğiz. Ben bir kardeşiniz, bir evladınız, bir abiniz olarak inşallah hizmete devam edeceğiz. Gördüğüm kadarıyla zaten Osmaneli’de benim Bakanlığımla ilgili olarak ifade edeyim elektrik ve doğalgaz başta olmak üzere birçok konuda eksiğimizi tamamladık, Osmaneli doğalgaz kullanıyor” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim