Bilecik Ticaret İl Müdürlüğü, tüketiciye sunulan mal veya hizmetin satış fiyatına haklı bir gerekçe olmaksızın zam yapan ticari işletmelerle stokçuluk yapanlara yönelik denetimlerini artırdı.

Ticaret Bakanlığı, girdi maliyeti ve döviz kuru artışı gibi fiyat değişimlerinden etkilenmemesine rağmen bu durumlardan etkileniyormuş gibi hareket ederek tüketiciye sunulan mal veya hizmetin satış fiyatında haklı bir gerekçe olmaksızın artış yapılmasını, 31.08.2018 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği" ile aldatıcı ticari uygulamalar kapsamına aldı.

Son dönemde ülkemizde döviz kurundaki dalgalanmaları fırsata dönüştürmek isteyen, maliyetleri etkilenmediği halde etkileniyormuş gibi davranan, tüketiciye sunulan mal ve hizmetlerin satış fiyatlarında haklı bir gerekçe olmaksızın artış yapan firmalar ve işyerlerine Ticaret Bakanlığının talimatları doğrultusunda tüm Türkiye’de denetimler başlatıldı.

Bu kapsamda, Bilecik Ticaret İl Müdürlüğü tarafından, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması hakkında Kanun, Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar, Fiyat Etiketi Yönetmeliği ve 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun kapsamında, Ticaret İl Müdürü Şinasi Balta 'nın da katılımlarıyla oluşturulan ekiplerle denetimlere başlandı. Balta, konuyla ilgili olarak “Tüketicilerimizin, piyasa şartları dışında davranan art niyetli firmalar ve işyerleri tarafından mağdur edilmesine izin verilmemesi için saha denetimlerimiz devam edecektir.”dedi.

Editör: TE Bilişim