Korkmaz Kesik

“Laik Eğitim ve Emeğe Saygı Yürüyüşü” düzenleyen Eğitim İş Sendikası’na uygulanan şiddete karşı bir destek de Atatürkçü Düşünce Derneği Bilecik Şube Başkanı Feyzi Köse’den geldi.  20 Aralık günü, Ankara’da Eğitim İş Sendikası tarafından gerçekleştirilen “Laik Eğitim ve Emeğe Saygı Yürüyüşü”ne polis tarafından sert müdahalesine tepkiler büyüyor.

Atatürkçü Düşünce Derneği Bilecik Şube Başkanı Feyzi Köse, öğretmenlere yapılan sert müdahaleyi ve 100’ün üzerinde gerçekleşen gözaltıları kınadı. 4+4+4 sistemiyle laikliğin okullarda yok edildiği söyleyen Köse,  “17 Aralık yolsuzluklarının yıl dönümü olan ve bilinçli bir şekilde seçilen tarihte Yatağan’da; emeğe, özelleştirmeye hayır diyen vatan savunması işçilerle birlikte öğretmen emekçilerinin çok mükemmel bir eylemiydi.” dedi. Köse açıklamasında şu ifadelere yer verdi:


“Öğretmen Emekçilerinin Çok Mükemmel Bir Eylemiydi”

“İki gün önce adı “Laik Eğitime ve Emeğe Saygı Yürüyüşü” olarak Yatağan’dan başlayıp Ankara’da sonlanan Birleşik Kamu İş Konfederasyonu’nun Eğitim İş Sendikası bir yürüyüş gerçekleştirmişti. Bu yürüyüş o kadar manidardı ki, yürüyüş Türkiye’de milli eğitim şuaralarında gericiliğin at oynattığı, 4+4+4 sistemiyle laikliğin okullarda yok edildiği tarihte ve 17 Aralık yolsuzluklarının yıl dönümü olan ve bilinçli bir şekilde seçilen tarihte Yatağan’da; emeğe, özelleştirmeye hayır diyen vatan savunması yapan işçilerle birlikte öğretmen emekçilerinin çok mükemmel bir eylemiydi.

“100’ün Üzerinde Öğretmen Gözaltına Alınmış”

Bu eylem bir çok il ve ilçeden geçerek Ankara’ya ulaştı. Yatağan’dan Somaya, Manisa’dan İzmir’e, Balıkesir’den Bursa’ya, İnegöl’den Bozüyük’e, Eskişehir’den Ankara’ya geçtiği her yerde halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan bu Laik Eğitim ve Emeğe Saygı Yürüyüşü”nde maalesef Ankara’da öğretmen emekçilere, belki kendini yetiştiren öğretmenlere karşı hiçbir ikaz ve uyarı yapılmadan tomalarla, coplarla, gazlarla saldırılmış 100’ün üzerinde öğretmen gözaltına alınmış ve birçok öğretmen kardeşimiz gazlardan etkilenerek hastanelere kaldırılmış.

“Şiddetle Kınıyorum”

Eylem sonrasın Ankara Barosunun, Türkiye Barolar Birliğinin çalışması, bütün kamuoyunun ayağa kalkması ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi, İşçi Partisi’nin katkısıyla gözaltına alınan öğretmenler serbest bırakılmış. Bırakılmış ama tarihimize bugün kara bir leke olarak geçmiştir. Bunu yapanları şiddetle kınıyorum. Emir alan emniyet görevlilerini değil, o emri veren yetkileri istifaya davet ediyorum.  Başta İçişler Bakanı ve Başbakan olmak üzere hükümeti kınıyorum ve sorumluları istifaya davet ediyorum. Geleceğimizin öğrencilerini yetiştiren o küçücük beyinlerimizi Atatürk’ümüzün Cumhuriyet sevgisiyle yaşatmak için, Atatürk ilke ve devrimleriyle doldurmak için yola çıkmış öğretmenlerimize bu yapılan haksız müdahaleyi şiddetle kınıyorum. 

Editör: TE Bilişim