Hakkında ulusal basında ve son olarak Sözcü Gazetesi’nde çıkan habere göre kendisinin 11 şirketten, eski danışmanı Davut Arpa’nın ise 5 kamu kuruluşundan ücret aldığına dair çıkan haberlere ilişkin Tarım ve Kredi Kooperatifleri Birliği Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, ilk kez Yarın Gazetesi’ne konuşurken, bu yöndeki iddiaların ve haberlerin asılsız olduğunu söyledi.

Bununla ilgili hakkında asılsız twit atan ve haber yapan kişilere bilgi ve belgeleri gönderdiğini söyleyen Poyraz, gerçeği onlara da aktardığını belirtti.

22, 23 ve 24. Dönem Bilecik Milletvekili ve şimdiki Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Poyraz, kendisinin 11 değil, 7 şirkette Yönetim Kurulu Başkanı olmasına rağmen sadece bu şirketlerden Gübre Fabrikaları T.A.Ş.’den (Solo) Huzur Hakkı aldığını diğer şirketlerden hiçbir ücret  almadığını söylerken, zaten kanuna göre 1’den fazla şirkette görev alsa bile sadece bir yerden ücret alınabildiğinin altını çizdi.

Genel Müdür Poyraz, Tarım Kredi iştirakleri olan şirketlerin kooperatif  vasfında olduğu için tıpkı Borsa İstanbul’da işlem gören diğer şirketler gibi SPK (Sermaye Piyasası Kurulu) mevzuatına tabi olduklarını aktardı.

Poyraz, her ne kadar birden fazla şirketin Yönetim Kurulu’nda görev almış olsa da, attığı imzalardan şahsi mal varlığı ile sorumlu olduğunu vurguladı. Şu anda iddia edildiği gibi 11 şirkette değil, 7 şirkette görev aldığını söyleyen Poyraz, bu şirketlerin; Tarım Kredi Holding A.Ş., Gübre Fabrikaları T.A.Ş.(Solo), Gübretaş Maden Yatırımları A.Ş, Bereket Emeklilik ve Hayat A.Ş, Bereket Katılım Hayat A.Ş., Bereket Sigorta A.Ş., Bereket Katılım Sigorta A.Ş. olduğunu söyledi.

Bu şirketlerden sadece Gübre Fabrikaları T.A.Ş.’den (Solo) Huzur Hakkı aldığını söyleyen Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, diğer yandan da bu konuda çeşitli dijital platformlarda gerçek dışı yapılan haberlere ilişkin mahkeme kararı ile Erişimin Engellenmesi Kararı alındığını söyledi.

MEHMET METİNER’E BELGELERİ GÖNDERDİM”

Diğer yandan geçtiğimiz günlerde kendisi hakkında Gazeteci Mehmet Metiner’in de Tarım Kredi Kooperatifleri şirketlerinden farklı farklı maaş aldığına dair twit attığını söyleyen Poyraz, Metiner’i aradığını ve buna ilişkin belgeleri de kendisine ulaştırdığını söyledi.

Metiner’in belgeleri görmesinin ardından twitini sildiğini ardından attığı yeni bir twit ile kendisinin onu aradığını ve belgeleri gördükten sonra ikna olarak bu yüzden önceki twitini mert bir şekilde kaldırdığını söyledi.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık’ın bu konuda sosyal medyada bir paylaşım yaptığını, sonra bunu ANKA Haber Ajansı’nın haberleştirdiğini söyleyen Genel Müdür Poyraz, ardından Vekil Arık’ı arayarak durumu anlattığını, Vekil Arık’ın kendisine, “Genel Başkanın danışmanı beni aradı ve bu konuda benim açıklama yapmamı istedi. Bende istemeye istemeye mecburen bu açıklamayı yapmak durumunda kaldım kusura bakma." dediğini söyledi. “Ona da belgeleri gönderdim”  diyen Poyraz, Vekil’in bu konuda hiçbir düzeltme yapmadığının da altını çizdi. Bunu da Saygı Öztürk’ün haberleştirdiğini belirtti.

 “SAYGI ÖZTÜRK’TEN DE DÜZELTME BEKLİYORUM”

Son olarak Sözcü Gazetesi’nden Saygı Öztürk’ün “Tarım ve Kredi Kooperatifleri Birliği Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, 11 maaş alıyor. Poyraz’ın eski danışmanı Davut Arpa ise 5 ayrı kamu kuruluşundan ücret alıyor” şeklinde bir haber yaptığını söyleyen Poyraz, buna nazaran Öztürk ile de bir görüşme yaptığını belirtti. Genel Müdür Poyraz, Gazeteci Saygı Öztürk’e de aynı şeyleri söylediğini dile getirerek, Metiner’e gönderdiği bilgi ve belgeleri ona da ilettiğini ve Öztürk’ten de bir düzeltme beklediğini vurguladı.

Hakkında çıkan haberlere ilişkin ilk kez YARIN’a konuşan ve belgeleri paylaşan Fahrettin Poyraz, gün içerisinde basın açıklaması yaparak tüm belgeleri ulusal basın ile paylaşacağını aktardı.

Poyraz’ın gazetemize gönderdiği evraklar ise şunlar:

Editör: TE Bilişim