Bilecik Adliyesi önünde görüntü almak isterken saldırıya uğrayan basın mensupları Savcılığa suç duyurusunda bulundular. 

Adliye önünde basın açıklaması yapan basın mensupları, görevlerini yapmaya çalışırken hakaret ve  tehditlere maruz kaldıklarını belirttiler. Bu tehditler karşısında geri adım atmayan basın mensupları hakaret eden şahıslar hakkında suç duyurusunda bulunduklarını kaydettiler.


FETÖ soruşturmasında şüpheli olarak gözaltına alınan 15 öğretim görevlisi, 3 üniversite personeli mahkemeye sevk edilirken Adliye önünde görüntü almaya çalışan basın mensupları şüphelilerin yakınları tarafından tehditlere ve hakaretlere maruz kalmıştı.


Görevi başındayken hakaretlere ve tehditlere maruz kalan basın mensupları, hakaret eden şahıslar hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.  Bilecik Adliyesi önünde basın açıklaması yapan meslektaşlarımız, görevleri gereği görüntü almaya çalıştıklarını bunun karşılığında ise hakaretlere maruz kaldıklarını dile getirdiler. Tehditler ve hakaretler karşısında geri adım atmayacaklarını kaydeden basın mensupları şu açıklamayı yaptılar:


Biz Görevimizi Yapıyoruz Hakaretlere ve tehditlere boyun eğmeyiz!


Halkımızın güncel olaylardan haberdar olması için gece gündüz çalışan basın emekçileri olarak bizler  Bilecik yerelinde  doğru ve tarafsız olarak haberlerimizi yapmaktayız. Zaman zaman uğradığımız şiddet ve tehditler bizlerin haber yapmasına bu zamana kadar engel olmadı ve bundan sonra da olamaz.


Son zamanda kamuoyunda oldukça yer tutan FETÖ operasyonlarına gazetelerimizde yer vermekteyiz. 08.10.2016 günü Adliye binası önünde FETÖ şüphelisi olarak getirilen şahısların haberini yapmak için beklediğimiz sırada şüphelilerin yakınları tarafından hakaret ve tehditlere maruz kaldık.Tabiki bu bizim haber yapmamıza engel olamaz.


Lakin bu saldırı bizim için bardağı taşıran son aşamadır. Bundan sonrası için hukuki mücadelemizi başlattık. Bizlere bu saldırıları yapanlara karşı Savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Gazeteciler kamu görevini yerine getirmektedir. Bizler taraf değil doğru haberi yapmanın peşindeyiz.  Bizlere hakaret ve tehdit edenlere karşı boyun eğmeyeceğimizi bir kez daha buradan kamouyuna duyuruyoruz.”

 

Editör: TE Bilişim