Hüseyin Çınar 

Bilecik Spor antrenörü Fatih Savak, fikstür ve transferlerle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. İlk hafta Vitra Spor’la olan derbi maçı değerlendiren Savak, “zannedildiği gibi kolay bir lig olmayacak” dedi. 

Bilecik Spor’un 2 yıldır başında bulunan ve Bilecik Spor’da bu sene 3. Sezonunu yaşayacak olan başarılı antrenör Fatih Savak, geçen sezonun zor geçtiğini ancak bu sezon şampiyonluğa oynayacaklarını kaydetti. BAL’a çıkan İl Özel İdare Spor’a başarılar dileyen Savak, şunları aktardı: 

“Şampiyonluğu İl Özel İdareye kaptırdık” 

“Yaklaşık 2 yıldır bu kulüpte görev yapıyorum. Bu inşallah 3. sezonum olacak. Geçtiğimiz sezon ilk başlarda çok zor şartlar altında başladığımız bu ligi daha sonra futbolcu arkadaşlarımızın gayretiyle, başkanımızın gayretiyle, teknik ekibin gayretiyle kulübümüzü daha başarılı bir konuma getirdik. 

İl Özel İdare Spor lig başlamadan 1 ay önce antrenmanlara başlamışken, biz hala kulübümüz lige katılır mı katılmaz mı diye muallak içindeydik, onlar çok hazır bir şekilde lige girdiler. Biz de devre arasına kadar iyi kötü götürdüğümüz takımı devre arası yaptığımız takviyelerle yaklaşık 10-12 futbolcuyla yaptığımız takviyeyle daha iddialı konuma getirmeye çalıştık. Çok iyi bir seri yakaladık, 16'da 16 yaptık. Edebali maçına kadar her şey çok güzel giderken Edebali maçında şans bizim yanımızda olmadı. Şampiyonluğu İl Özel İdareye kaptırdık. Onları da tebrik ediyorum.” 

“İl özel idare'ye başarılar” 

İl özel idare'li futbolcular ve Hasan hocam yıllardır tanıdığımız arkadaşlar. Hasan hocama ve futbolcu arkadaşlara başarılar diliyorum. İnşallah Bilecik'i çok iyi temsil ederler. Hepsinin Allah yardımcısı olsun. 

“Daha güçlü bir ekip kurduk” 

Bu sene yaklaşık 10 tane yeni transferimiz var. Bilecik'in kendi kulüplerinden bir kaç futbolcu aldık. İstanbul'dan 3-4 tane futbolcu getiriyoruz. Daha güçlü bir ekip haline geldik. Hem teknik ekip olarak hem futbolcu arkadaşlarla bu sene lige daha hazır bir şekilde gireceğiz. En başından lige daha düzenli başlamayı düşünüyoruz. İdmanlara Ağustosun ilk haftasında başlamayı düşünüyoruz. Şimdi tecrübe olarak daha tecrübeli bir takım kurduk. Daha önce büyük liglerde oynamış daha tecrübeli arkadaşlarla takviyeler yaptık. 25 kişilik bir kadro oluşturduk. Her anlamda lige hazır bir konuma getireceğiz inşallah. Belli bir kamp programımız var antrenman programımız var. Hava şu anda güzel tecrübeli arkadaşlar, birbirini tanıyan arkadaşlar. Bilecik'in en iyi futbolcu arkadaşlarını almaya çalıştık. Öyle yaptık İnşallah başarılı olacağız.

 “Zorlu bir maç olacak İnşallah biz kazanırız”

 Herkesin şaşırdığı bir fikstür oldu. İlk hafta hiç kimse beklemiyordu Vitra Spor'un çıkmasını ama hayırlısı böyleymiş. Zorlu bir maç olacak, Bozüyük'te olması ayriyeten zorlu olabilir ama herkes şundan emin olsun ki çok hazır bir şekilde gideceğiz o maça. Yani bizim için her ne kadar zor olsa da, onlar için de o kadar zor olacak. Kolay bir maç olmayacağını söylüyorum. Şampiyonluğu en büyük iki adayı ilk haftada karşılaşıyor. İyi olan kazansın diyorum ama biz çok hazır gideceğiz inşallah biz kazanırız. 

“Teknik anlamda daha güçlüyüz” 

Metin hoca çok sevdiğimiz bir ağabeyimiz kendisi Bilecik Spor'da da futbol oynamış biri geçmiş yıllarda. İsmail başkanla konuştuk bu yıl teknik ekibe takviye olmasına karar verdi İsmail başkan. İsmail ağabeyin kararıyla Metin hoca ile görüştük. Daha güçlü teknik ekip olalım diye böyle bir karar aldık. Kendisiyle çok iyi anlaşacağımızı düşünüyorum. Aramızda yardımcı hoca veya teknik direktör diye bir ayrım olmayacak. İkimiz de bu takımın başarısı için elimizden geleni yapacağız. Bir ağabey kardeş gibi hem futbolcu arkadaşlarla hem kendi aramızda fikir alış-verişi yaparak kendinin tecrübeleriyle bende bu takımda üç yıldır bulunuyorum, futbolcu arkadaşları tanıyorum. Kendisinin bize tecrübeleriyle katkı sağlayacağına inanıyorum inşallah bizim için hayırlısı olur.  

“Çünkü bu şehir bunu hak ediyor.”          

En büyük rakibimiz tabiki ilk hafta karşılaşacağımız Vitra Spor olarak görüyoruz. Hem geçmiş yıllarda ki tecrübesiyle hem de lige hazır bir konumda geleceğini düşünüyoruz. En büyük rakibimiz o fakat onların da en büyük rakibi biziz bu ligi inşallah şampiyon tamamlamayı düşünüyoruz. Çünkü bu şehir bunu hak ediyor.

  “Maçlar oynanmadan kazanılmaz”

 Maçlar oynanmadan kazanılmaz. Önümüzde 26 hafta var. 26 tane önemli müsabaka oynayacağız. Söyledikleri kadar kolay olabileceğini zannetmiyorum. Geçen seneki kaliteyi bütün Bilecik halkı gördü. Bahsedildiği kadar ligde misafir olacağız dedikleri kadar kolay bir lig olamayacak. Bizde çok iddialıyız, bizde şampiyonluk için oynayacağız. Kesinlikle şampiyon olmamız lazım bu sene. Biz hem Bilecik halkı olarak hem taraftarlar hem yönetimimiz hem de teknik ekip olarak buna sonuna kadar inanıyoruz. Bilecik halkına şampiyonluk sözü veriyorum. Bizim için en önemlisi sahaya çıktığımızda kazanacağız maçı. Maç oynanmadan kazanılmaz. Son olarak ligdeki bütün takımlara başarılar dilerim. Hak eden şampiyon olsun. Bu şehir daha üst ligleri hak ediyor.”

 

Editör: TE Bilişim