Gökay Şimşek

Bayırköy beldesinde Hıdırellez ve Gençlik Şöleni kapsamındaki etkinlikler coşkulu bir şekilde kutlanırken, etkinlik oldukça renkli görüntülere sahne oldu.

Hıdırellez şenliğine Vali Süleyman Elban, Bayırköy Belde Belediye Başkanı Mustafa Yaman, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Bilecik İl Müftüsü Necati Akkuş ve birçok sayıda davetli katıldı. 

Belediye binasının yan tarafında düzenlenen etkinlik; Kütahya Evliya Çelebi Mehteran Takımı'nın müthiş gösterisi ile başladı. Mehteran gösterisi izleyiciler tarafından uzun süre alkışlanırken, halk oyunları gösterisi ise göz doldurdu.

 Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman, şenliğe ilişkin gerçekleştirdiği konuşmasında; Bayırköy halkına daima hizmet edeceklerini belirtti.

Başkan Yaman, "Gönlümüzden geçen tesisleri inşallah kısa sürede bitireceğiz. Bugün sizlerin huzurunda da inşallah hizmete açacağız. Bayırköy'de ikinci dönemimiz Ekibimizle, belediye çalışanlarımızla, belediye üyelerimizle elimizden gelenleri yapmaya çalışıyoruz. En önemlisi de Bayırköy halkına hizmet etmeye devam ediyoruz. Bugün Allah nasip ederse bizim sosyal tesis ve havuz projemizi, halı sahamızı, yine Şeyh Edebali'mizin adını verdiğimiz çocuk parkımızı, sağlık ocağımızın hizmete açılışlarını ve kapalı spor salonumuzun da temel atma törenini topluca bu akşam inşallah gerçekleştireceğiz.

 Bugün burada mehterimiz Allah razı olsun onlardan. Düşmana korku, dosta güven veren gösterisini yaptı. Birazdan şifalı pilav ikramımız da olacak sizlere. Ardından da çocuklarımız biraz vakit geçirsin diye açılış alanımız da havuz alanımız da çocuklarımız için oyun grupları hazırlandı. Hem oraya giderken gezerken Bayırköy'de neler olmuş son dönemde onları görmenizi istedik” dedi.

Ardında dualar okunarak hıdırellez şenliğine katılanlara şifalı pilav ikramı yapıldı. Gündüz programı burada son bulan etkinlik akşam ise yarı olimpik havuzda kurulan sahnede Orhan Ölmez ve Sebahat Tuna konseri ile devam etti. Yaklaşık 5 dakikalık havai fişek gösteri ise, etkinliğe oldukça renk katarken genellikle genç kitleden oluşan kalabalık gönüllerince eğlendi.





























Editör: TE Bilişim