Bilecik mücavir alanları içerisinde oluşan inşaat atıkları, moloz ve çevreye zarar veren atıklar başarılı işadamı Cihan Cevher’in girişimleri neticesinde yeni kurulan hafriyat sahasında geri dönüşüme kazandırılıyor.

Mücavir alan sınırları içerisinde olan Hafriyat Sahası ve Geri Dönüşüm Tesisi, Bilecik Merkez Gülümbe Köyü Karçal Mevkiinde bulunan alanda hizmet vermeye başlarken, gerçekleştirilen proje ile şu ana kadar vahşi depolama şeklinde çevreye zarar verecek şekilde atılan hafriyat atıkları ve inşaat birikintileri, geri dönüşüm tesisi ile geri dönüşüme tabi tutulacak. Kurulan tesis ile yol malzemesi, dolgu malzemesi, beton malzemesi gibi atıklar işleme tabi tutularak çakıl taşı olarak kullanıma sunulacak.

Sıfır atık projesine uygun şekilde hazırlandı

Tesisin ÇED ve Çevre İzin görüşlerinin alınması sürecinde Çevre Danışmanlık hizmeti veren Bilçed Çevre Danışmanlığı İş Güvenliği Eğitim Müh. İnş. Taah. Tic. Ltd. Şti. görev alırken,Hafriyat Toprağı ve İnşaat / Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği gereğince kurulan tesis ile Bilecik’te hafriyat atıkları doğaya zararsız hale getirilmekle birlikte geri dönüşüme tabi tutularak ülke ekonomisine katkı sağlayacak.

Hafriyat Toprağı ve İnşaat / Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği gereğince Bilecik il sınırları içerisinde hafriyat toprağı ve inşaat/yıkıntı atıklarından kaynaklanan çevresel ve görsel kirliliğin önlenebilmesi için gerçekleştirilen çalışmanın ileriki dönemlerde örnek bir proje olarak gösterilmesi hedefleniyor.

“Burada hafriyatın yeniden geri dönüşümü söz konusu”

Hafriyat Geri Dönüşün tesisi sahibi Cihan Cevher, tesisi faaliyete geçirdiklerini ve bu proje ile Bilecik’in önemli kazanımlar sağlayacağını söylediği açıklamasında; “Hafriyat atıklarının geri dönüşümü yapılacak burada. Yol malzemesi, dolgu malzemesi, beton malzemesi. Hafriyatın yeniden geri kazanımı söz konusu burada.6’ıncı ayın 19’undan itibaren işletmemiz faaliyete girdi” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim