Kıymet Aslan-
   


Ziyaret için bir araya gelen hafızlar, binlerce
öğrencinin ders başı yapacağı  2013-2014 Eğitim-öğretim döneminin başlamasına az bir süre kala okullarda yaşanan heyecanın yanında farklı bir heyecan yaşayan dünün öğrencileri hocalarını unutmadıklarını gösterdiler.  Bilecik’te faaliyet gösteren Kur’an Kursu’nda 1965-1970 yılları arasında  eğitim görmüş,  hafız gurubu bu gün 85 yaşında olan hocaları Mustafa Öztürk’ü yaşadığı Bozüyük’ün Yörükçepni köyünde  ziyaret ettiler.


45 yıl öncesinin hafız adayı genç öğrenciler anılarını tazelerken aynı zamanda hocalarına olan vefalarını da gösterdiler. Bir araya gelen hafızlar,  Mustafa Öztürk hocanın yetiştirdiği 40 hafız tanışma, sohbet ve ikramların ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti İlahiler ve kasideler okuyarak adeta hocalarından tekrar icazet talep ettiler. Duygusal anların yaşandığı, hatıraların yad edildiği etkinlik Mustafa Öztürk hocanın öğrencilerine hayır duaları ve öğrencilerinin birbirleriyle ve hocalarıyla helalleşmeleriyle son buldu ve vefat ederek aralarından ayrılan hafız arkadaşları içinde topluca hatim yapıldı.


KİMLER YOKTU Kİ…

Yörükçepni köyünde yaşayan Mustafa Öztürk hafız hocalarını ziyaret edenler arasında oldukça önemli isimlerin yer aldığı dikkat çekti. Bilecik’in tanınmış yazarı olan, bir çok eseri ve ödül almış olan İsmail Yılmaz, Bursa’nın tanınmış mevlüdhanlarından Hasan Çolak, İstanbul Üsküdar Musiki konservatuar hocalarından Mustafa Tanır, Bilecik Belediye Meclis üyesi Şükrü Selöz, Bozüyük hafızlarından ise Süleyman Şahin ve 40 hafız yer aldı. 


Editör: TE Bilişim