Önceki gün Bursa’lı AK Parti’li siyasiler yıllardır yılan hikayesine dönen ve yeniden ihale yapılarak yol yapım çalışmaları hızlanan Bilecik-Yenişehir yolunda incelemeler yapıp, yolu ve ihaleyi sahiplenip basına poz vermişlerdi.

Oysaki yıllarca bu yolun bitmesini Bursalı özellikle İnegöllü siyasilerin ve kamuoyunun engellediği iddia edilirken, bizzat Bursa eski İl Başkanı ve 23. Dönem Bursa AK Parti Milletvekili Hayrettin Çakmak bu iddiaları itiraf etmişti.

Bu manidar yol ziyaretini ve basın açıklamalarını haber yapmamız ile yaşanan duruma Bilecik AK Parti heyetinin özellikle AK Parti Milletvekili Selim Yağcı’nın ve İl Başkanı Fikret Karabıyık’ın ne gibi bir açıklama yapacakları merak ediliyordu.

Haberi kamuoyunun gündemine getirmemizin ardından Vekil Yağcı, İl Başkanı ile birlikte tüm AK Parti’li Belediye Başkanlarını ve parti teşkilatını toplayarak yolda incelemeler yapıp poz vererek, basın açıklaması yerine sosyal medya hesaplarında paylaştılar. AK Parti heyeti, yolun yıl sonu bitirileceğini açıklarken, her ne kadar Bursalı siyasilerin açıklamalarına cevap verilmese de, yol incelemesi ve verilen pozlar haberimize ve Bursa’lı AK Partili siyasilere cevap olarak nitelendirildi.

“Şimdiden hayırlı uğurlu olsun”

Vekil Yağcı, Yenişehir yol incelemesine ilişkin duygu ve düşüncelerini şu şekilde ifade etti: “Bugün inceleme programımız kapsamında AK Parti İl Başkanımız Fikret Karabıyık, İl Genel Meclis Başkanımız Osman Yılmaz, Pazaryeri Belediye Başkanımız Zekiye Tekin, Bayırköy Belediye Başkanımız Mustafa Yaman, Osmaneli Belediye Başkanımız Münür Şahin, İnhisar Belediye Başkanımız Mehmet Kepez, AK Parti Merkez İlçe Başkanımız Nail Öztürk, Gençlik Kolları Başkanımız Muhammed Karadayı, Kadın Kolları Başkanımız Fatma Ercan ile birlikte oluşturduğumuz heyet ile birlikte hızlı bir şekilde devam eden Yenişehir yolu çalışmalarını yerinde inceledik. İnşallah yıl sonu tamamlanması planlanan yolumuz hemşerilerimize şimdiden hayırlı uğurlu olsun.
Durmak Yok Yola Devam. Hep Birlikte Daha İyiye Daha Güzele.”

“İnşallah bu yol bu sefer halkımızın hizmetine açılacak”

Yol yapım çalışmalarındaki incelemelere katılan Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman ise, “Bilecik Milletvekilimiz Sayın Selim Yağcı, AK Parti İl Başkanımız Sayın Fikret Karabıyık, teşkilat başkanlarımız ve Belediye Başkanlarımızla birlikte yeniden çalışmaların başladığı Bilecik-Yenişehir karayolunda incelemelerde bulunduk. Müteahhit firmanın gayretli çalışmaları ve büyüklerimizin destekleri ile inşallah bu yol bu sefer halkımızın hizmetine açılacak. Emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum”dedi.

Editör: TE Bilişim