Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 16 Nisan’dan sonra üç bakanlık ve teşkilata hazırlattığı, “16 Nisan’da başarısız olan Belediye Başkanları” konulu raporun sonuçlarına ve alınan karara göre görevden alınacak 7 ilin Belediye Başkanı arasında Bilecik'in isminin yeralması haberini yapan ANKA Haber Ajansı AK Parti Parlamento Muhabiri Besti Karalar, konu hakkında Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Cafer Elmas ile Ankara’da TBMM'de görüşme gerçekleştirdi.

        Muhabir Besti Karalar, yıllardır bu tür haberlere imza attığını, 15 yıldır AK Parti Parlamento Muhabirliği yaptığını belirterek, AK Parti’nin bir rapor hazırladığını ve bazı illerinde bu rapor nezdinde ele alındığını belirtti.

        Karalar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in istifasının isteneceğine yönelik ilk haberi de kendisinin yaptığını ve haberin ardından fırtınalar koptuğunu lakin durumun ortada olduğunu söyledi.

        Ayrıca Karalar, yaptığı haberin arkasında olduğunun da altını çizerek “Haberim yalansa, neden AK Parti Genel Merkezi'nden yalanlama gelmiyor?”dedi.

“HABER KAYNAĞIM, AK PARTİ KULİSLERİ VE KÜLLİYE”

        Kamuoyunda yeralan haberi bizim yaptığımız şeklinde ima edilerek adeta karalama kampanyası başlatılmasını, “kıyıda köşede kalmış bir internet sitesi”, “CHP’ye yakın bir kaynaktan olduğu için böyle haberler yayınlanıyor” ibarelerini de çürüten Karalar, "ben resmi bir Ajansın muhabiriyim. Kaynağım ise AK Parti kulisleri ve Külliyedir”dedi.

        Besti Karalar, “15 yıldır AK Parti’nin Parlamento Muhabiriyim. Daha öncede bu tür birçok haberim var gazetecilik risk işidir haberimin arkasındayım, her duyduğumuzu haber yapacak değiliz, kaynağım AK Parti kulisleri ve Külliyedir.

        İnkar etmeleri doğaldır. Madem haberim yanlış neden kaç gün geçti AK Parti Genel Merkezi haberi yalanlamadı? Beni kaynak gösterin bu tür tepkiler doğaldır. Melih Gökçek istifasının isteneceği haberini de ben yaptım fırtınalar koptu, durum ortada istifası istendi. Kabul ederler etmezler ama benim yazdığım illerin istifası istenecek, direniyor ben Bilecik’i kafamdan uydurmadım. AK Parti Genel Merkezi bir rapor hazırladı bazı kriterleri baz aldı bunun başında da referandum geliyor. Anketler yaptı, bu çerçevede bu 7 ilin başkanının istifasının isteneceği iddia ediliyor, haberimin arkasındayım. Madem haber doğru değil, bu kadar tepki, isyan neden? Size gösterilen tepkilere aldırış etmeyin kaynak olarak beni ve ANKA’yı gösterin” dedi.

        Haberi Yarın Gazetesi yapmış gibi gösterenlerin, ANKA AK Parti Parlamento Muhabiri Besti Karalar'ın bu açıklamalarına ne gibi bir cevap verecekleri merak ediliyor.

Editör: TE Bilişim