Önceki gün Milletvekili Yaşar Tüzün ve Belediye Başkanı Semih Şahin’in katılımı ile gerçekleşen Güzel Market açılışında Covid-19 tedbirlerinin alınmaması eleştirilere neden oldu.

Hayırsever vatandaşların yapmış olduğu eşya yardımlarının Bilecik Belediyesi aracılığıyla ihtiyacı olanlara dağıtılmasını sağlayacak Güzel Market projesi kamuoyu tarafından takdire şayan görüldü.

Kültür Kongre Merkezi’nde Milletvekili Yaşar Tüzün, Belediye Başkanı Semih Şahin, CHP İl Başkanı Metin Yaşar, CHP İlçe Başkanı Berna Pamukçu, mahalle muhtarları ve daha birçok katılımcıyla kurdele kesim töreni ile açılışı yapılan Güzel Market katılımcılar tarafından gezilirken, sosyal mesafe kuralları hiçe sayıldı.

Yoğun katılımın olması sebebiyle Kongre merkezinin gerek koridorlarında gerekse de Güzel Market’in bulunduğu bölgede vatandaşlar adeta kendi aralarında izdihama neden oldu. Sosyal mesafe kuralına uyulmaması birçok kişi tarafından eleştirilirken, açılış sırasında vatandaşlara Covid-19 tedbirlerine uyulması noktasında hiçbir uyarının yapılmaması gözlerden kaçmadı.

Bu durum hem protokolü hem de vatandaşların sağlığını tehlikeye sokarken, yapılacak açılışlarda belediye yetkililerinin daha dikkatli ve hassas olmalarını gerektirirken, bu görüntü yapılan güzel projenin açılışına ülkemizde ve ilimizde artmakta olan vaka sayısı sebebiyle gölge düşürmek olarak nitelendirildi.

Editör: TE Bilişim