Bilecik merkez Ertuğrulgazi Lisesi ve  Murat Hüdavendigar Ortaokulu bahçesinde yapımı duran ve etrafında hiçbir güvenlik önlemi olmayan pansiyoninşaatı, özellikleöğrenciler için büyük tehlike oluşturuyor.

İnşaatın çevresinde alınmayan önlemler nedeni ile oluşan çukurlar, hatta asansör boşluklarının arka tarafta okul bahçesine sıfır ve inşaat girişinin çok kolay olması nedeni ile hiçbir güvenlik önlemi alınmadan terkedilen pansiyon inşaatı adeta kazaya davetiye çıkartıyor.

Öğrencilerin oyun oynadığı, futbol maçı yaptığı okulun bahçesindeki inşaat alanında geniş çukurlar, inşaat malzemeleri, asansör boşluğu gibi bir anlık dikkatsizlik sonucu can kaybına dahi yol açabilecek alanların bulunması, velilerin de büyük tepkisini çekiyor.

İnşaatın tehlikeli bir alan olmasına rağmen çocukların kolaylıkla girilebileceği bir şekilde, hiçbir önlem alınmadan bırakılmasına tepki gösteren veliler, oyun oynamak amacıyla inşaata hiçbir engel olmadan girebilecek çocuklarını birilerinin sorumsuzluğu yüzünden tehlikeye atmak istemediklerini dile getirdiler.

Diğer yandan mahalle sakinleride inşaatın çocuklar için tehlike saçtığını belirtirlerken, yetkililere seslenen vatandaşlar ve veliler, herhangi bir yaralanmaya veya daha kötü sonuçlara mahal vermeden önce inşaat alanı için etkili bir güvenlik önlemi alınmasını istediler.

Editör: TE Bilişim