Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ve Özel Güvenlik işçileri arasında imzalanan toplu iş sözleşmesine yönelik olarak Güvenlik-İş Sendikası Bilecik Şubesi’nden yapılan yazılı açıklamada, Rektör Prof.Dr. İbrahim Taş ile Doç. Dr. Cihan Darcan’a İdari ve Mali İşler Başkanlığı’na, Akademik ve İdari personeline yönelik teşekkür edildi.


Geçtiğimiz günlerde Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ve Özel Güvenlik işçileri arasında toplu iş sözleşmesi imzalanmıştı.Yüksek Hakem Kurulu’nun sonuca bağladığı iş sözleşmesi ücret zammı, ikramiye ve yemek yardımı gibi konularını nihai sonuca ulaştırmıştı.


Taraflararasında imzalanan toplu iş sözleşmesine yönelik Güvenlik-İş Sendikası Bilecik Şubesi’nden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Güvenlik-İş Sendikası Bilecik İl Temsilciliği olarak Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Taş’a, Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Cihan Darcan’a, İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığımıza, üniversitemizin idari ve akademik personeline toplu sözleşme sürecinde bize ve üyelerimize verdikleri destek ve olumlu görüşlerinden dolayı ayrı ayrı teşekkür ederiz.

Özel güvenlik görevlilerini iş kanunu ve yasar korur, Güvenlik-İş Sendikası 345 savunur.

İşçi, gücünü birlik ve beraberliğinden alır. 81 ilde özel güvenlik görevlileri sahipsiz değildir. Güvenlik-İş Sendikası özel güvenlik görevlilerinin yılmaz savunucusudur.

Güvenlik-İş Sendikası’na üye olduğumuz günden beri hep kazandık, hep öğrendik. Kazanmaya ve öğrenmeye devam edeceğiz.(Güvenlik -İş Sendikası Bilecik üyeleri)

Türkiye’de özel güvenlik sektöründe ilklerin sendikası olan güvenlik-iş sendikası olarak üyelerimizin adına imzalanan toplu iş sözleşmesi Bilecik Şey Edebali Üniversitesi Rektörlüğü Özel Güvenlik Hizmet Alımı İşi A.G.M. özel Güvenlik Kor. Ve Eğt. Hiz. Tic. Ltd. Şti.de çalışan tüm üyelerimize ve özel güvenlik görevlilerine hayırlı olmasını diliyoruz.

-Kazanılan Haklar

-Fazla çalışma ücreti %60

-Evlenme yardımı 140 T.L

 -Çocuk yardımı 25 ti (her ay)

 -Silah tazminatı günlük 2 T.L

 -Askerlik yardımı 300 T.L

-Öğrenim yardımı; İlkokul için 100, ortaokul için 110, lise için 120, yüksekokul ve üniversite için okulun normal süresi artı 1 yıl süre ile sınırlı olmak üzere 140 T.L

-Ölüm yardımı; İşçilerin iş kazası sonucu ölümü halinde 1200 T.L, işçilerin normal ölümleri halinde 800 T.L, işçinin ana baba eş ve çocukların ölümü halinde 300 T.L

-Tabii afet yardımı; işçilerin yangın, deprem, sel vb. afetlerden zarar görmesi halinde 1000 T.L.'ye kadar ödenir.
-Yıllık ücretli izinler; 1 yıldan 5 yıla kadar olanlar 16 gün, 5 yıldan fazla 15 yıldan az olanlara 22 gün, 15 yıl ve daha fazla olanlara 28 gün yıllık izin verilir.

-Ücretli sosyal izinler; üye işçiye eşinin doğum yapması halinde 5 gün, evlenmesi halinde 5 gün, eş ve çocuğunun ölümünde 6 gün, ana baba veya kardeşin ölümünde 5 gün, kayınpeder veya kayınvalidesinin ölümünde 2 gün, tabii afetlerden zarar görmesi halinde 10 güne kadar ücretli sosyal izin verilir.

-İkramiye; Haziran ve Aralık aylarında 5 er günlük olmak üzere yılda toplam 10 günlük ücret tutarında ikramiye ödenir.

-Bayram fazla mesaisi; kanunda belirtilen ulusal bayram ve genel tatil günlerinde yapılacak çalışmalar önceden işçiye duyurulur. Ulusal bayram, genel tatil günlerinde çalışan işçilere çalıştıkları her gün için toplam 3 yevmiye ödenir."

Editör: TE Bilişim