Gökay Şimşek 

        Güvenlik işçilerinin örgütlü olduğu Türk-İş’e bağlı Güvenlik-İş Sendikası üyeleri iftar yemeğinde bir araya geldi.

İmren Izgara’da düzenlenen iftar yemeğine; Genel merkez yönetim kurulu üyesi Galip Bektaş Güvenç, Bursa İl Temsilcisi Erhan Cengiz, Elazığ İl Temsilcisi Serkan Polat ve Eskişehir İl Temsilcisi Engin Uçar katıldı.

Sendikal faaliyetlerin öneminin tartışıldığı iftar yemeğinde Güvenlik-İş Bilecik İl Temsilcisi Selahattin Ceyhan geçekleştirilen faaliyetler hakkında üyelerine bilgilendirmede bulunurken, gelen soruları da cevapladı.

Hükümete seslenerek hakları olan kadro talebini bir kez daha yenileyen il temsilcisi Ceyhan,konuşmasında şunları ifade etti:

“Genel merkez yönetim kurulumuzun aldığı karar ile 81 ilde iftar yemeği düzenlemekteyiz. Antalya'da 2011 yılında 7 kişi ile kurulan sendikamız bugün 31.000 üyeye ulaşmıştır. 24 Mayıs’ta Antalya’da yapılan 2. İl temsilcileri toplantısında şubeleşme karan alınıp üyelerimize daha iyi hizmet verebilmek için 9 şube açılması karan alınmıştır, ilklerin sendikası olan Güvenlik-İş Sendikası bir bir hedeflerine ulaşmaktadır. Kıdem tazminatı kırmızıçizgimiz olup hükümetimiz tarafından söz verilen kadronun verilmesini talep etmekteyiz. Ülke genelinde 320.000 özel göynük görevlisi çalışmakta olup bunların 85.000’i sendikalıdır. Özel güvenlik görevlilerinin cesaretli olup sendikalı olmaları gerekmektedir çünkü sendika anayasal haktır engellenemez. Bugün bu mübarek günde asgari ücrete %100 zam yapan eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ı, mevsimlik işçilere kadro veren Bülent Ecevit’i, özel güvenlik görevlileri için kanun teklifi veren rahmetli Muhsin Yazıcıoglu’nu rahmet ve şükranla anıyoruz. Genel başkanımız Ömer Çağıncı, yönetim kurulu üyelerimiz, 81 il temsilcimiz ve 31.000 üyemizle hakkımız olan kadroyu hükümetimizden ve 550 milletvekilinden talep ediyoruz.”



Editör: TE Bilişim