Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman, Dodurga Belediye Başkanı Selim Tuna ve Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin’in de hazır bulunduğu İstanbul’da gerçekleşen Marmara Belediyeler Birliği 2021 Yılı 1.Olağan Toplantısında Bilecik eski Valisi, şimdiki Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı olan Doç.Dr. Tahir Büyükakın yeniden MBB Başkanı seçildi.

Marmara Belediyeler Birliği’nin 2021 Yılı 1. Olağan Meclis Toplantısı İstanbul’da gerçekleştirildi. Meclis Divanı’na Başkanlık eden Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan’ın yönettiği toplantıda Birlik Başkanlığı için seçim yapıldı.

Yapılan seçimde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Tahir Büyükakın güven tazeleyerek yeniden Başkanlık koltuğuna oturdu.

Başkan Büyükakın, toplantıda önemli mesajlar verdiği konuşmasında Marmara Bölgesi Mekansal Gelişme Stratejik Çerçeve Belgesi’nin önümüzdeki aylarda kamuoyuyla paylaşılacağına değindi.

Büyükakın, “son günlerde Marmara Denizi’nin öncelikli gündemlerinden biri müsilaj. Deniz ekosistemini tehdit eden müsilajla mücadele etmemiz gerekiyor. Müsilaj sorunu ancak bölgesel düzeyde tüm paydaşların ve yerel yönetimlerin katılımıyla bir eylem planı kapsamında çözülebilir”ifadelerine yer verdi.

Konuşmasına devam eden Büyükakın, “çok yakın bir tarihte Belediye Başkanlarımızla ve konunun uzmanlarıyla bir toplantı yapacağız. Marmara Denizi için bir eylem planı üzerinde çalışmalara başlıyoruz. Marmara Denizi’nin havadan denetlemeye devam ediyoruz. Drone gibi elektronik sistemlerle de denetim sağlayacağız. Marmara Belediyeler Birliği’nin şu dönemki en kritik konusu Marmara Denizi’dir” dedi.

Toplantıya katılım sağlayan Başkanlar; Münür Şahin, Zekiye Tekin, Mustafa Yaman ve Selim Tuna yeniden MBB Başkanı seçilen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Tahir Büyükakın’ı kutladılar.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, yerel seçimlerden kısa süre sonra gerçekleştirilen Marmara Belediyeler Birliği’nin de Başkanlığına seçilmişti.

Editör: TE Bilişim