İlimizin önde gelen sanayi kuruluşlarından Arslan Alüminyum ve EDS Enjeksiyon, yılın en başarılı ihracatçıları listesine girerek “İhracatın Yıldızları” ödülüne layık görüldüler.

Geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği yaklaşık 7 milyar dolarlık ihracat ile yüzde 14’lük bir büyüme yakalayan İstanbul Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) 2017 yılının en başarılı ihracatçılarını ödüllendirdi.

Bu yıl 8’incisi gerçekleştirilen İDDMİB İhracatın Metalik Yıldızları Ödülleri Töreni’nde; demir çelik eşya, metal mutfak eşyası, bakırdan ve alüminyumdan eşyalar, döküm mamülleri, metal inşaat aksamı, metallerden kilitler, sektör ihracatı performansı gibi 14 farklı katgoride 70 başarılı ihracatçı ödülün sahibi oldu.

İlimizin önemli sanayi kuruluşları arasındaki Arslan Alüminyum da yılın en başarılı 70 ihracatçısı listesine girmeyi başardı. “İhracatın Yıldızları” ödülünü Arslan Alüminyum Genel Müdür Yardımcısı Pelin Arslan aldı.

EDS Enjeksiyon Döküm San. Ve Tic. A.Ş. adına ise ödülü şirket ortaklarından Yönetim Kurulu üyesi Kamer Osanyan aldı.

İlimize sağladığı ekonomik katkının yanında prestijini de yükselten Arslan Alüminyum, ilimiz için bir gurur kaynağı oldu. 1970 yılında orta ölçekli bir atölye olarak kurulan fabrika, yıllar içerisinde vizyonunu ve misyonunu genişleterek ilimizin istihdamına ve ülke ihracatına önemli katkılar sunacak hale geldi. Büyük çaptaki 70 ihracatçı arasında ilimizi genç yaşında başarıyla temsil eden ve ödül alan azınlıktaki kadınlardan olan Pelin Arslan da geceye damga vuran isimlerden oldu.

Diğer yandan 1994 yılında kurulan ve 2010’dan beri Bilecik’te faaliyet gösteren EDS Enjeksiyon Döküm San. Ve Tic. A.Ş. “İhracatın Yıldızları” ödülüne layık görülerek hem kendisine hem de Bilecik’e prestij kazandırdı.

Editör: TE Bilişim